Einstein a fost un mare geniu

Celebrul Albert Einstein, considerat unul dintre cei mai inteligenti oameni din lume, a lasat o opinie personala scrisa, despre religie si despre Dumnezeu. Numita „God Letter” (Scrisoare despre Dumnezeu), textul acestei scrisori dezvaluie opinia si gandurile lui Albert Einstein despre acest subiect practic nedemonstrabil.

“Pentru mine, cuvântul ‚Dumnezeu’ nu este nimic mai mult decât expresia şi produsul slăbiciunii omeneşti, Biblia este o colecţie de legende onorabile dar primitive, care sunt însă destul de copilăreşti. Nicio interpretare, oricât ar fi ea de subtilă, nu ar putea să-mi schimbe părerea despre ea“, scria savantul in 3 ianuarie 1954 in scrisoarea adresata filosofului Erik Gutkind, dupa ce citise cartea acestuia, “Choose Life: The Biblical Call to Revolt“.

Oare aceasta opinie a sa despre Dumnezeu sa aiba ca motivatie faptul ca legat de acest subiect el nu a gasit nicio dovada palpabila si in consecinta considera subiectul fiind doar o poveste copilareasca? Ceva de genul, ce nu se poate demonstra nu exista?

Povestea creierului lui Einstein este una foarte lungă, el avea multe teorii si imi aduc aminte de profa de fizica cum tanjea gandinduse la Einstein.

Author:

Facebook Comment