Realitatea fictiunii imaginatia creierului

Realitatea fictiunii

Perceptia incepe in momentul in care creierul uman primeste informatii de la toate cele 5 simturi. Mintea proceseaza atunci informatiile senzoriale. Imaginandu-ti o realitate folosindu-te de toate simturile tale, poti ajunge la realitatea din fictiune. Imaginandu-ti cu tarie ca vei fi fericit, mai putin anxios, mai armonios etc., constientizand acest lucru prin toate simturile tale, creierul va contribui la a lua toate “masurile” pentru a transforma in realitate imaginatia ta.
Perceptia umana este foarte reala si are un potential crucial in schimbarea vietii unui om. Drept dovada poate sta efectul placebo. Oameni cu suferinte destul de grave se pot insanatosi doar gandindu-se ca au luat un medicament-minune. Creierul activeaza anumite procese din corp care elibereaza hormoni si care, la randul lor, intaresc sistemul imunitar.
De asemenea, imaginandu-ti pericolele la care esti expus fumand sau consumand alcool in exces, este mult mai usor sa renunti la aceste vicii.
Un studiu elocvent in acest sens a fost realizat cu doua grupuri de persoane care nu stiau sa cante la pian. Primul grup a luat lectii doua ore pe zi, timp de cinci zile, in timp ce celalalt grup a fost instruit ce are de facut, ce clape sa apese, si apoi au repetat mental miscarile, folosindu-se de imaginatie. La finalul celor 5 zile, a fost o diferenta, desi nu substantiala, intre grupul „antrenat mental” si grupul care a exersat pe viu cantatul la pian. Totusi, la finalul celor doua zile, grupul „antrenat mental” a avut parte de o sesiune „pe bune” de lectii de pian. Dupa aceste ore suplimentare, acestia au ajuns la nivelul grupului care a luat efectiv lectii de pian.

Author:

Facebook Comment