Sfaturi pentru a putea scapa de raceala

Iarna inca isi face simtita prezenta, iar peste tot in jurul tau vezi oameni care stranuta si tusesc. Mai mult decat atat, si tie parca a inceput sa iti curga nasul si-ti simti obrajii imbujorati.

Iata de ce trebuie sa tii cont daca vrei sa nu racesti sau sa treci foarte repede peste acest episod.

- Cumpara-ti propriul spray sau creion nazal. Daca il folosesti pe cel al altei persoane, este foarte posibil sa iei virusuri si bacterii straine.

- Tine evidenta pastilelor pe care le iei si a ingredientelor lor active, astfel incat sa eviti o supradoza. Este posibil ca medicamente cu nume diferite sa mearga pe acelasi principiu, iar supradoza sa iti afecteze inima, presiunea sanguina si coagularea sangelui.

- Nu folosi un descongestionant nazal mai mult de doua ori pe zi, caci vei deveni dependent si solutia nu-si va mai face efectul.

- Unele pastile iti influenteaza capacitatea de a sofa. Cercetatorii de la Universitatea din Iowa au simulat asemenea situatii si au determinat ca antihistaminele intarzie reflexele aproape la fel de mult ca si bautura.

- Nu te baza prea mult pe pastile. Antibioticele nu trebuie luate de la primele semne de raceala, ci doar daca boala nu trece sau se inautateste, pentru a ajuta corpul sa elimine virusul. Numai medicul ar trebui sa-ti spuna cand si ce sa iei.

Daca iei antibiotice prea des, organismul nu va mai reactiona atat de puternic si virusurile vor deveni imune la aestea.

Author:

Facebook Comment