Adrian Năstase ar putea rămâne fără Casa

Adrian Năstase ar putea rămâne fără Casa din Zambaccian şi ferma de la Cornu. Judecătoria Sector 1 a admis, vineri, cererea depusă pe 30 ianuarie de Inspectoratul de Stat în Construcţii pentru încuviinţarea executării silite a lui Adrian Năstase pentru prejudiciul din dosarul Trofeul Calităţii.
Judecătoria Sectorului 1 al Capitalei a decis ca fostul premier Adrian Năstase să fie executat silit pentru prejudiciul din dosarul "Trofeul Calităţii" - aproape 1,5 milioane de euro, ce ar trebui plătiţi în solidar de fostul premier şi ceilalţi cinci inculpaţi. Decizia este una definitivă.

În 20 iunie, Adrian Năstase a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care a fost acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Instanţa a decis atunci şi să menţină dispoziţiile sentinţei date de prima instanţă prin care Adrian Năstase, Jianu Irina Paula, Popovici Bogdan, Popovici Marina Ioana, Vasile Mihail Cristian, Diana Gasparovici, SC A Rond SRL (societate a soţilor Popovici), SC Eurografica SRL (firmă lui Vasile Cristian Mihai) sunt obligaţi să plătească despăgubiri civile totalizând 6.481.383 lei (1.451.435 euro).

Author:

Facebook Comment