Alimente pentru o dantura sanatoasa

Kiwi previne apariția paradontozei
Datorită conținutului ridicat de vitamina C, acest fruct previne apariția paradontozei. Studiile arată că deficitul de vitamina C duce la ruperea lanțurilor de colagen din gingii, făcându-le moi și vulnerabile la bacteriile care pot duce la dezvoltarea paradontozei.
Țelina curăță spațiile dintre dinţi
Atunci când mestecăm țelină, este produsă o cantitate mare de salivă care neutralizează bacteriile cauzatoare de carii. În plus, bucățile de țelină sunt un abraziv natural care masează gingiile și curăță spațiile interdentare.
Pătrunjelul împrospătează respirația
În cazul în care suferi de halitoză (respirație urât mirositoare), pătrunjelul, cât și frunzele de mentă reduc simptomele acestei afecțiuni. Așadar, mestecă câteva frunze de pătrunjel sau mentă după masă, deoarece substanțele volatile asigură o respiraţie proaspătă.

Brânza întărește smalțul dinților
Deși există numeroase alimente bogate în calciu, nu toate au un efect benefic asupra danturii. Recomandate sunt alimentele care au un conținut redus de carbohidrați, dar sunt bogate în calciu și fosfor. Unul dintre aceste alimente este brânza care, pe lângă faptul că întărește smalțul dinților, ajută la echilibrarea pH-ului din gură, prevenind astfel dezvoltarea bacteriilor care pot ataca dinții.
Ceapa omoară bacteriileCu toate că lasă un gust pregnant în gură, ceapa are un rol important în protejarea danturii. Datorită substanțelor sulfuroase pe care le conține, ceapa omoară bacteriile care pot ducea la apariția afecțiunilor stomatologice.

Author:

Facebook Comment