Biter suedez face minuni

Bitter-ul suedez este o bautura suta la suta naturala, produsa prin macerarea catorva zeci de plante amare in alcool. Creat in Evul Mediu de savantul si alchimistul Paracelsius, preocupat sa obtina un remediu din plante care sa mentina vigoarea si tineretea organismului uman un timp cat mai indelungat, bautura folosita in tratarea catorva zeci de afectiuni isi merita, pe buna dreptate, numele de elixir.
Bitter-ul suedez poate fi folosit atat intern, cat si extern, cu rezultate dintre cele mai bune. Este mai greu de preparat acasa din cauza numarului mare de plante, unele dintre ele chiar dificil de procurat, dar produsul se gaseste la plafar, farmacii si in magazinele de produse naturiste, fabricat in Romania, dar adus si din strainatate.

Bun in afectiuni hepatice, boli cardiace si reumatism

Intern, din preparat se administreaza zilnic una - doua lingurite, in apa sau in ceai, de preferinta de galbenele, inainte de mesele principale. Se administreaza in caz de afectiuni respiratorii, renale si hepatice, boli cardiace, reumatism, stimularea imunitatii.

In caz de anorexie psihica, rezultatele sunt vizibile inca din primele zile, cand se declanseaza o senzatie naturala de foame, in acelasi timp cu trezirea poftei de viata a pacientului, stare care caracterizeaza omul sanatos. Bitter-ul se ia cu 20 - 30 de minute inainte de masa, una - doua lingurite, diluate in putina apa. In timp, pe masura ce functiile digestive si emotionale se echilibreaza, se produce si o normalizare ponderala gradata.

In caz de raceli si gripa, se ia cate o lingurita de bitter, din trei in trei ore, pe parcursul intregii zile. Incet, dar sigur, se observa o eliberare treptata a cailor respiratorii, se reduc inflamatiile si durerile gatului, respiratia se normalizeaza si dispare febra, daca si aceasta exista. In plus, bitter-ul are calitatea de a stimula imunitatea.

Recomandat in caz de entorse, luxatii, dar si sinuzite

Extern, bitter-ul suedez are, de asemenea, foarte multe intrebuintari. Astfel, se recomanda sub forma de comprese, gargara, spalaturi sau unguent in dureri de cap, rani, arsuri casnice sau solare, entorse, luxatii, intepaturi de insecte, dureri in gat, ochi obositi, respiratie greoaie din cauza racelilor sau a sinuzitei. Daca bitter-ul este folosit extern, se recomanda si intern cate una - doua lingurite pe zi pentru ca vindecarea sa fie mai rapida.

Exista si varianta fara alcool, pentru copii

In comert a aparut si bitter-ul fara alcool, recomandat persoanelor carora le este interzis alcoolul chiar si cu picatura, dar si copiilor, cu exact aceleasi calitati ca si bitter-ul clasic, cel cu alcool: tonic, stimulent general al organismului, antialergic, usor laxativ, imunostimulent, depurativ, digestiv, analgezic, antioxidant.

Si, pentru ca suntem la schimbare de anotimp, poti lua zilnic, una - doua lingurite de bitter suedez pentru tonifierea organismului si intarirea imunitatii.

Atentie! Bitter-ul suedez nu se recomanda femeilor gravide si mamelor care alapteaza, nici chiar cel fara alcool, din cauza plantelor amare din compozitie, care pot dauna mamei sau nou-nascutului.

Author:

Facebook Comment