Boala ficatului gras, simptome

Steatoza hepatica, cum este denumita boala in termeni medicali, este genul de afectiune care nu te anunta ca este cazul sa mergi la doctor sau sa urmezi un tratament. Este, altfel spus, o boala tacuta, care loveste cand ti-e lumea mai draga, iar daca nu o descoperi la timp, poti suferi afectiuni mai grave.

In primele stadii ale bolii, cand este cel mai simplu de tratat, steatoza hepatica nu iti arata ca s-a instalat confortabil in organismul tau. Cel mult poti simti o stare prelungita de oboseala sau dureri abdominale usoare. In fazele mai avansate, boala ficatului gras are simptome multe si suparatoare: stari de greata, lipsa poftei de mancare, picioare umflate, slabire brusca si nejustificata.

Cu cat depistezi boala mai devreme, cu atat o poti trata mai usor. O simpla ecografie abdominala iti poate arata daca ficatul tau este marit, iar daca medicul constata ca sunt semne ale steatozei hepatice, iti va recomanda sa efectuezi o punctie hepatica.

Alimentatia bogata in grasimi este una dintre cauzele care declanseaza boala ficatului gras. Dar nu este singura. In general, persoanele care sunt obeze, au boli cardiovasculare, hipertriglieridemie sau diabet de tip II sunt presispuse sa aiba boala ficatului gras. De asemenea, persoanele care exagereaza cu alcoolul au sanse mari sa declanseze boala ficatului gras.

Author:

Facebook Comment