Carnea de pui injectată?

Preşedintele Federaţiei Sindicale din Industria Alimentară, Dragoş Frumosu, atrage atenția asupra faptului că în România, peste 90% dintre puii din hipermarketuri sunt injectaţi cu apă. Mai mult, el spune că injectarea se practică nu doar pentru a da un aspect atrăgător cărnii, ci şi pentru a prelungi termenul de valabilitate.
Carnea de pui injectată cu apă se vinde în cantităţi mari în România, potrivit specialiştilor.Preşedintele FNSIA spune că una din singurele modalităţi prin care ne putem da seama de puii injectaţi este să ne uităm la aspectul lor.
Tot ce arată frumos, rotund, aranjat în pungă, în procent de 90% înseamnă pui injectat. Se practică această injectare şi datorită măririi termenului de valabilitate, dar nu ştim ce mâncăm. În România şi în domeniul industriei alimentare şi al respectului faţă de consumator trebuie o legislaţie foarte drastică. Trebuie să avem standarde pentru fiecare produs, ca să ne asigurăm că mâncăm sănătos. Trebuie verificat bine, pentru că în afară de apă poate să mai conţină şi altceva şi trebuie să ştim procentul care trebuie fi utilizat pentru a nu ne îmbolăvi.
Bulgaria a interzis vânzarea cărnii de pui injectată cu apă începând din 20 februarie. Hotărârea a nemulţumit marile lanţuri de magazine, dar şi producătorii care aveau pe stoc carne de pui injectată.

Author:

Facebook Comment