Ce este universul? Ce vom descoperi despre univers

Ce este universul? Ce vom descoperi despre univers? Sunt multe sisteme solare cu miliarde si triliarde de planete. Pamantu prezinta conditiile necesare intretinerii vietii dar celelalte planete sunt formate din nori de gaze si praf.
Exista milioane de sisteme solare si doar cateva gazdiesc viata primitiva si avansata. Care este locul nostru in univers si cine a creat universul. Praful si gazele din univers stau la baza formarii planetelor.
Inceputul universului este de neimaginat avand numai pitice albe care sunt planete in formare. Ramasitele unei stele uriase care a murit se formeaza o gaura neagra (energie intunecata), gravitatia ei este atat de mare incat legile fizicii nu pot sa odescifreze. In galaxia noastra ar putea exista milioane de gauri negre iar in interiorul ei nu exista spatiu sau timp.O gaura neagra apare atunci cand o planeta moare aceasta este capabila sa absoarba tot ce orbiteaza in jurul ei.
Tera este o planeta minora si locul ei in univers este bine plasat langa soarele ce o alimenteaza cu caldura. Ar putea exista milioane de civilizatii in galaxia noastra.
Spatiul intergalactic este un mister mai bine zis un spatiu vid plin de nori praf si gaze.
Capatul universului nu exista, la inceput era doar un abis intunecat pana cand explozia primordiala (big bang) sa declansat si sa format universul si stelele.
Galaxia Andromeda se va ciocni de galaxia noastra si soarele moare devenind o pitica alba.
Exista gaura de vierme? Putem oare calatori in timp si spatiu in cautarea unei planete asemanatoare pamantului?

Author:

Facebook Comment