Flavonoizii din ciocolata neagră au și rolul de a micșora rezistența insulinei, susținând funcționarea normală a celulelor pentru a utiliza insulina în mod eficient. Astfel, acest aliment protejează vasele de sânge împotriva diabetului zaharat de tip 2. Consumul zilnic recomandat de ciocolată neagră este de aproximativ 100 de grame, din pricina conținutului caloric ridicat.
Ciocolata neagră are o serie de beneficii asupra organismului
Ciocolata neagră are o serie de beneficii asupra organismului.
In urma unui studiu recent se arată că acest aliment îmbunătățește mai
eficient vederea decat alte legume cu proprietăți asemănătoare, precum morcovul. Acest lucru este posibil datorită flavonoizilor prezenți în boabele de cacao care îmbunătățesc circulația sanguină către cavitatea cerebrală, crescând astfel activitatea creierului și acuratețea percepției. Întărește smalțul dinților - Alte
studii efectuate de-a lungul timpului arată că ciocolata neagră are și
alte beneficii, mai puțin cunoscute. Datorită unei substanțe din
compoziția sa, cunoscută sub numele de teobromină, ciocolata neagră întărește smalțul dinților și reduce riscul de a face carii, însă doar dacă este menținută o igienă dentară optimă.
Flavonoizii din ciocolata neagră au și rolul de a micșora rezistența insulinei, susținând funcționarea normală a celulelor pentru a utiliza insulina în mod eficient. Astfel, acest aliment protejează vasele de sânge împotriva diabetului zaharat de tip 2. Consumul zilnic recomandat de ciocolată neagră este de aproximativ 100 de grame, din pricina conținutului caloric ridicat.
Flavonoizii din ciocolata neagră au și rolul de a micșora rezistența insulinei, susținând funcționarea normală a celulelor pentru a utiliza insulina în mod eficient. Astfel, acest aliment protejează vasele de sânge împotriva diabetului zaharat de tip 2. Consumul zilnic recomandat de ciocolată neagră este de aproximativ 100 de grame, din pricina conținutului caloric ridicat.