Cum putem sa avem pielea tanara

Pielea tanara are nevoie in primul rand de hidratare si protectie. Nopti pierdute, un pahar in plus si somn putin: viata traita prea "intens" marcheaza inclusiv pielea tanara. Pana la 30 de ani echilibrul dintre grasime si umiditate se mentine corect, tenul este in general bine, irigat cu sange si are o culoare frumoasa si sanatoasa. Productia de celule noi functioneaza la turatie maxima, iar rezervele de apa sunt pline ochi, asigurand pielii elasticitatea si prospetimea specifice acestei varste. Dar dupa 30 de ani, pielea produce cu 40% mai putine lipide, si productia de acid hialuronic este si ea mai redusa. Incet, incet, pielea intra in faza de uscare, si in jurul ochilor isi fac aparitia primele riduri. Doua lucruri sunt foarte importante acum: protejarea si hidratarea.
La aceasta varsta, avem impresia ca pielea noastra e invulnerabila, tratam cu usurinta pericolul real pe care-l prezinta expunerea prelungita la soare si semnele unei imbatraniri timpurii a pielii incep deja sa apara. Masurile de protectie ideale sunt cremele de zi cu factor de protectie ridicat (intre 15 si 25), iar impotriva "daunelor" produse de radicalii liberi, sunt recomandate substantele active, precum vitamina C sau E.
Factorii de protectie UV sunt necesari si iarna? Da. Mai ales cand va plimbati pe nisipul alb de pe malul marii, cand patinati pe intinderea de gheata sau cand schiati. Pentru ca prin reflexie, pielea este supusa unor puternice radiatii UV. Ideal este sa folositi o crema solara consistenta, speciala pentru iarna, care sa va protejeze de soare si de frig.
Apoi important este sa va ajutati pielea sa-si reumple rezervoarele de apa, care au inceput sa scada. In acest sens, acidul hialuronic fractionat, folosit extern, pe care noile creme il contin si care poate patrunde mai adanc in piele. Importanta este, de asemenea, curatirea blanda, fara sapun, a pielii, care inlatura fardul, sebumul si impuritatile si lasa cale libera substantelor active din produsele de ingrijire.
Cei care isi petrec noptile (in mod repetat) la petreceri cu fumatori, sau care fumeaza ei insisi, isi prejudiciaza pielea: radicalii liberi incep sa distruga celulele si sa limiteze alimentarea cu oxigen, reducand astfel transportul "hranei" vitale catre celule cu 20-45%. De aceea celor in cauza li se impune statul afara la aer si incarcarea cu oxigen. Si li se recomanda sa bea dimineata, dupa o noapte "lunga", un suc cu antioxidanti, preparat din suc de lamaie, de grapefruit si de portocala.
Care este aportul gimnasticii si al masajelor faciale?
Musculatura fetei poate fi antrenata prin gimnastica, la fel ca cea a corpului, dar rezultatele pot deveni vizibile doar daca exercitiile sunt executate in mod regulat. Si masajele au un efect pozitiv: stimuleaza irigarea sanguina, cantitatea de oxigen care ajunge in sange creste, alimentarea celulelor cu substante nutritive se amelioreaza si pielea arata mai proaspata si mai sanatoasa.

Author:

Facebook Comment