Cum va arata tehnologia in viitorul apropiat (video)

1. Desi mouse-ul optic l-a inlocuit in cele din urma pe cel cu rotita, acest dispozitiv reprezinta si in prezent o necesitate pentru desktopuri, dupa 30 de ani de la lansare. O companie din Coreea de Sud a regandit acest dispozitiv, inventand astfel evoMouse-ul.
Prezentat de catre Celluon ca reprezentand „evolutia mousului”, evoMouse-ul este un mouse digital care foloseste senzori pentru a urmari miscarile degetului utilizatorului.
Device-ul se poate conecta la aproape orice PC sau laptop prin Bluetooth sau USB si ar urma sa fie lansat in SUA la jumatate anului.
2. Ochelarii cu realitate virtuala reprezenta de zeci de ani o dorinta neimplinita a oamenilor, darpe care mereu au visat sa o realizeze.Ultimii care propun acest lucru sunt inginerii de la Oculus, care prezinta proiectul pe platforma Kikstarter. Oculus Rift este creatia lui Palmer Luckey, fost inginer la Institutul pentru Tehnologii Creative, unde s-a concentrat pe crearea de dispozitive de afisare a realitatatii virtuale. „Cercetatori si-au imaginat mereu realitatea virtuala , dar tehnologia pentru a o realiza nu este inca pusa la punct”, spune CEO-ul Oculus, Brendan Iribe, care crede insa ca a gasit Sfantul Graal. Oficialii Oculus spun ca luna viitoare deja vor putea oferi prototipul acestei tehnologii. 3. Casa ta va fi un imens computer. O parte Siri, o parte Starship Enterprise, Ubi sau computerul prezent peste tot promite sa aduca puterea PC-ului in fiecare camera a casei. Ubi va putea fi folosit pe baza de comanda vocala, iti va raspunde la intrebari si te va atentiona in legatura cu orice modificare care se produse in casa. Iti spune daca lumina este aprinsa in camera sau ce temperatura se gaseste in interior. Inginerii care l-au inventat pe Ubi - Leor Grebler, Amin Abdossalami si Mahyar Fotoohi, au strans aproape 230.000 de dolari pe platforma Kickstarter pentru a crea acest computer.
4. Tastatura care nu exista. Folosirea tastaturii sau atingerea unui ecran tactil pentru a scrie ceva pe ecranul computerului este cea mai folosita metoda in prezent. Cubul magic de la Celluon se vrea a fi o tastatura virtuala care poate fi conectat la un smartphone sau la o tabeleta si poatr fi folosit pe post de tastaura.
Cubul magic se gaseste de vanzare in prezent pe site-ul companiei producatoare la pretul de 130 de dolari a fost prezentat in ianuarie.
 
 
5. Laptopul care se ruleaza. Va puteti iamgina ca v-ati putea rula laptopul ca pe o hartie si ca-l puteti baga intr-un suport pentru harti? Rolltop va fi un astfel de laptop realizat dintr-un material flexibil cre ii va permite indoirea.
 
Avand in vedere ca inca nu exista un prototip al dispozitivului nu se stie cand ar putea fi gata laptopul sau cat ar putea sa coste.
 

Author:

Facebook Comment