De ce sa folosesti tratamente naturiste pentru par?

Parul deteriorat, fara stralucire, fara volum si cu varfurile despicate are nevoie de o ingrijire suplimentara. Pana si parul uscat ca paiul daca este ingrijit se poate reface si sa devina din nou suplu si matasos. Insa pentru a ajunge in acest punct parul are nevoie de tratamente periodice, iar cu cat parul este mai uzat si mai deteriorat, cu atat mai importante sunt tratamentele. Acestea pot fi facute dupa retete vechi si incercate.
De ce sa folosesti tratamente naturiste pentru par?
Poate vor fi printre voi si multe care veti spune ca sunt in comert deja sampoane si tratamente pentru par, gata preparate, doar ca ar fi bine sa stiti ca acestea contin silicon, detergenti si parabeni care pe termen lung vor ataca firul de par. Este bine sa cititi ingredintele acestor cosmetice si va veti da seama si singure. Pe langa acestea, tratamentele naturiste nu contin decat ingrediente pure, naturale, deci care nu au cum sa dauneze in niciun fel parului.
Pentru cele pe care v-am convins, iata cateva dintre aceste tratamente naturiste pentru parul deteriorat si cateva sfaturi pentru aplicarea lor, pe care le poti urma si tu!
- Pentru varfurile despicate este indicat ca inainte de fiecare spalare sa fie unse cu putina lanolina. Dupa spalare parul se maseaza cu ulei de radacina de brusture.
- Pentru a da un luciu matasos parului tern, folositi aceasta lotiune care se aplica prin pieptanare pe parul spalat: se dizolva 1 lingurita de miere de albine cu un mic adaos de otet intr-un 1/4 l apa calda. Parul astfel tratat va atrage cu siguranta privirile pline de invidie ale celor din jur!
- Cura de uleiuri cu rozmarin, cimbru si urzici se aplica in cazul parului uscat si cu varfuri despicate. Sunt sanse mari de reusita daca facem aceasta cura o data pe saptamana. Aveti nevoie de 40 ml ulei de ricin, 20 ml ulei de masline, 10 g cimbru, 10 g rozmarin si 10 g frunze de urzici. Se amesteca uleiurile. Se aseaza plantele intr-un recipient incapator si se toarna uleiul peste ele. Se amesteca bine si se lasa 2 zile la macerat. Apoi se strecoara printr-o sita fina, presand plantele. Se repartizeaza in par si pe pielea capului, se infasoara capul intr-o folie peste care se pune un prosop si se lasa sa actioneze cat mai la cald timp de 2 ore. Se spala apoi parul cu sampon.
- Tot pentru parul uscat este indicat un sampon cu ou. Important e sa retinem ca produsele de intretinere pe baza de ou trebuie folosite cat mai proaspete, deorece astfel sunt mai eficiente. Aveti nevoie de: 1 albus, 2 galbenusuri, 1 lingurita miere, 1 lingura de ulei de masline si zeama de la 1 lamaie. Se amesteca bine cu telul galbenusurile si albusul. Se adauga mierea, uleiul de masline si sucul de lamaie si se amesteca. Se aplica pe parul ud si se maseaza pielea capului. Se lasa sa actioneze putin, apoi se clateste cu grija, fara a face economie de apa.
- O alta reteta naturista, din caietul bunicii este masca protectoare cu galbenus si ulei de masline. Cine vrea sa faca din cand in cand un bine parului, sa-l pastreze sanatos cat mai mult timp, nu trebuie decat sa incerce aceasta reteta. Aveti nevoie de: 2 linguri ulei de masline si 1 galbenus. Se inglobeaza prin picurare uleiul in galbenus. Pasta proaspata se aplica pe parul uscat si se maseaza, se inveleste capul cu un prosop si se lasa amestecul sa actioneze 30 de minute. Apoi se clateste bine.
- Parul uscat poate fi tratat cu 5 uleiuri. Aceasta cura nutrivita din 5 uleiuri se aplica o data pe luna, doua zile consecutiv, deci nu necesita prea mult efort. Aveti nevoie de: 50 ml ulei de migdale, 30 ml ulei de floarea-soarelui, 30 mul ulei de nuca, 30 ml ulei de ricin si 5 ml ulei de trandafir. (Toate aceste uleiuri le gasiti la plafar). Se amesteca uleiurile si se lasa la rece timp de 2 zile. Se aplica prin masare in par, se infasoara capul intr-un prosop si se lasa uleiurile sa actioneze peste noapte. A doua zi se spala parul cu un sampon bland si se clateste cu apa din abundenta.
- Parul tocit are si el un tratament naturist care ii vine de hac. Asta daca ii oferiti parului vostru o data pe saptamana un tratament cu lamaie si ulei de masline, care se prepara foarte usor. Se incalzesc 30 ml ulei de masline si se amesteca in el 30 ml zeama de lamaie. Se aplica dupa spalare pe parul ud, se maseaza usor, se infasoara capul cu un prosop si se lasa amestecul sa actioneze o ora. Apoi va spalati iar bine cu sampon.
Daca esti printre cele care te ingrijesti de frumusetea ta, de frumusetea si sanatatea parului tau, poti incerca aceste tratamente naturiste si vei fi foarte multumita.

Author:

Facebook Comment