Durerile de cap pot ascunde boli grave

Durerile de cap pot ascunde afectiuni nebanuite. Iata cateva

Durerea de cap sinusala este acuta si tradeaza o infectie a sinusurilor sau o alergie sezoniera. Acest tip de durere are o intensitate medie si este un semn al extenuarii, tensiunii musculare, stresului sau pozitiei incorecte a coloanei vertebrale.

Migrena este o durere de cap acuta care poate ascunde afectiuni precum anevrismul cerebral sau tumora cerebrala. Durerea de cap premenstruala poate ascunde o dereglare hormonala.

Foamea iti poate da si ea dureri de cap. Acest disconfort tradeaza un nivel scazut de zahar in sange. Durerea de cap care apare in timpul noptii poate ascunde afectiuni precum insomnia sau apneea de somn.

Automedicatia poate provoca dureri de cap si poate ascunde o intoxicatie cu medicamente.

Acest tip de durere de cap poate ascunde o inflamatie a arterelor temporale si apare de obicei dupa varsta de 40 de ani. O durere de cap insotita de intepenirea gatului poate ascunde o afectiune grava: meningita.

Daca ai dureri de maxilar concomitent cu dureri de cap, este posibil sa suferi de o afectiune stomatologica, care determina o incordare a muschilor.

Daca te confrunti cu dureri de cap dupa o partida de sex, este posibil sa ai o afectiune la nivelul vaselor de sange care vascularizeaza creierul.

Daca te trezesti cu dureri de cap, este posibil sa suferi de apnee, bruxism, dezechilibru hormonal sau o tensiune arteriala crescuta.

Fumezi si te doare capul? Disconfortul resimtit indica o vasoconstrictie, adica o ingustare a vaselor de sange. Alimentele reci pot declansa dureri de cap si ascund o tulburare a fluxului de sange la nivel cerebral.

Durerea cauzata de consumul de alcool apare in urma dilatarii vaselor de sange si poate ascunde un nivel scazut de serotonina in organism. Ti-e sete intruna si te simti o durere surda la nivelul capului? Inseamna ca poti suferi de deshidratare.

Durerea de cap mixta este intensa si dureaza, de obicei, cateva ore. Ea poate ascunde o afectiune vasculara sau una musculara.

Author:

Facebook Comment