Efecte ale ceaiului de menta beneficii

Menta medicinala, care e rezultatul incrucisarii mai multor soiuri de menta si e folosita ca medicament de sute de ani. Menta se numara printre leacurile cele mai importante care intareste stomacul si imbunatateste digesia. Chiar si mirosul ei aromat si iute arata ca aceasta planta are mare putere de vindecare. Natura ne da intotdeauna semne de recunoastere cand e vorba de un leac. Cine sufera de dureri de cap sa-si lege pe frunte frunze de menta proaspata si se va vindeca.
O cana de ceai de menta, bauta in fiecare dimineata si seara, faciliteaza digestia si ne face sa aratam sanatosi si proaspeti. La fel de utila este si pulberea de menta uscata, puse in mancare sau luate cu apa. Persoanele slabite in urma unei boli, care au palpitatii, care ametesc si fac diaree sa nu se desparta de pulberea si ceaiul de menta.
Fiarta in jumatate de apa si in jumatate vin si luata mai multe zile la rand, menta elimina greata si mirosul respiratiei urat mirositoare. Infuzia de menta amestecata cu otet si luata in doze de 1 lingura opreste sangerarile. Infuzata in lapte fierbinte, la fel ca ceaiul si bauta cat mai fierbinte, potoleste durerile abdominale. Ar trebui ca fiecare femeie sa-i gaseasca acestei plante un loc in gradina sau ghiveci. Eu folosesc mereu menta proaspata in sucuri proaspete de fructe.
Vascul este considerata o planta magica, care creste mai ales pe copacii batrani, si este totodata o puternica planta medicinala. Puterea ei de vindecatoare se constata in primul rand asupra sangelui, ceaiul de vasc potoleste scurgerile de sange (numai o cana de ceai isi face rapid efectul). E bun si in alte probleme legate de circulatia sangelui dar si coborarea hipertensiunii. Vascul se poate amesteca cu coada-calului, caz in care ceaiul le este de mare folos celor amenintati de cancer.
Uleiul de migdale, cu gustul lui dulce si aromat trebuie sa ocupe un loc de frunte in mica farmacie de casa. Actioneaza la diferite suferinte atat interne cat si externe, vindecandu-le:
- cand se aduna mucozitati in trahee sau cand pofta de mancare dispare, uleiul de migdale curata caile respiratorii si restabileste apetitul;
- in caz de infectii, mai ales cand e vorba de infectiile pulmonare, uleiul de migdale atenueaza inflamatia iar cei ce se confrunta cu astfel de suferinte sa ia 2-3 linguri de ulei de migdale pe zi;
- pe cale externa, uleiul se foloseste mai ales in durerile de urechi, de exemplu atunci cand urechile ne tiuie, ne mananca, cand se formeaza dopuri de ceara, cel mai bun remediu de vindecare este uleiul de migdale, punand 6-8 picaturi in urechea cu probleme si se infunda cu vata;
- cine sufera de dureri de urechi fiindca a stat in curent sau a racit ori are probleme reumatice, trebuie sa puneti intr-o zi 7-8 picaturi de ulei intr-o ureche iar a doua zi 7-8 picaturi in cealalta ureche (ele trebuie apoi infundate cu vata si dupa cateva zile urechea cu probleme se poate clati cu apa calduta);
- umflaturile fierbinti (care ard) trebuie sa fie unse cu ulei de migdale, potoleste durerile intepatoare si racoreste locurile incinse.

Author:

Facebook Comment