Florile de galbenele si uleiul din ele

Pe langa starea de bine pe care ne-o dau, plantele aromate sunt totodaa si leacuri de sanatate (secret demult dezvaluit, doar ca nu multe persoane cred in puterea plantelor), pe care sr fi bine sa ni le preparam chiar noi. O crema, o tinctura sau un ulei proaspat facut acasa, lasa in urma toate preparatele industriale despre care nu stim niciodata exact ce contin.
Cum se recunoaste calitatea unui ulei aromat?
Nu in tote sticlutele pe care scrie "ulei aromat" se afla ce scrie pe etichete. Multe din ele sunt falsuri, preparate sintetice.
De aceea, cand cumparati un ulei aromat, trebuie sa va orientati dupa pret (sunt mai scumpe) si dupa ce scrie pe prospectul lipit de ambalaj si anume "ulei etiric natural 100%". Uleiurile sintetice sunt mai ieftine decat cele naturale, dar nu pot fi folosite in scopuri de sanatate. Asa ca, pentru a fi mai siguri, cel mai indicat este sa ne punem pe preparat retete aromate chiar la noi acasa. Iata cum se face ulei de galbenele la cald si la rece:
Ulei de galbenele
Ingrediente:
- 10 ml ulei de floarea soarelui
- 10 g flori uscate de galbenele
- 1 sticla transparenta cu dop ermetic.
Mod de preparare:
La rece: florile de galbenele si uleiul se pun in sticla si se lasa 2 saptamani la macerat, intr-un loc luminos si cald, de exemplu la fereastra; apoi uleiul  se strecoara si se pune inapoi in sticla.
La cald: uleiul si florile de galbenele se pun intr-o cratita si se pune la foc mic timp de 30 de minute; apoi uleiul se strecoara printr-un tifon, pentru ca florile sa se preseze bine.
Combinat cu 7 picaturi de ulei aromat esential de ienupar, 5 picaturi de rozmarin si 4 picaturi de ulei aromat esential de bergamota. Acest preparat aplicat pe piele, dinamizeaza foarte puternic circulatia sangelui. La fel ca si crema de galbenele, potoleste si vindeca afectiunile pielii.

Author:

Facebook Comment