1. Usturoi
Usturoiul conţine numeroşi sulfaţi, dintre care alicina este cea mai puternică, dar şi seleniu şi peste 100 de alte substanţe chimicale puternice. Ajută la reducerea tensiunii arteriale prin subţierea sângelui şi prin blocarea angiotensinei, un hormon care cauzează vasoconstricţia vaselor de sange.Mai mult, usturoiul detoxifică organismul, stimulează sistemul limfatic şi elimină reziduurile, în timp ce întăreşte vasele de sânge. De asemenea, usturoiul ajută şi la menţinerea unui nivel normal de lipide în sânge, ceea ce reduce riscul de cheaguri de sânge. În plus, compuşii activi din usturoi stimulează circulaţia sângelui, ceea are un efect benefic asupra tensiunii arteriale.
Pentru reducerea hipertensiunii, este bine să se urmeze un tratament cu 2-4 căţei de usturoi pe zi.
2. Lămâi
Lămâile conţin cantităţi mari de vitamina C, un antioxidant extrem de puternic care ajută la subţierea sângelui. În plus, sucul de lămâie ajută la buna absorbţie a fierului în organism. Vitamina C din lămâi previne şi efectele negative ale radicalilor liberi asupra arterelor.De asemenea, lămâile sunt bogate şi în vitamina P, care întăreşte capilarele şi ajută la absorbţia rapidă a vitaminei C.
Pentru reducerea hipertensiunii, este indicat să se consume zilnic suc de lămâie în salate sau diluat cu apă.