Hipertensiune si remediile naturale

Hipertensiunea poate fi consecinţa mai multor probleme de sănătate şi a unui mod de viaţă dezechilibrat. Pentru reducerea hipertensiunii, pe lângă medicamente, şi remediile naturale pot fi de ajutor.

1. Usturoi

Usturoiul conţine numeroşi sulfaţi, dintre care alicina este cea mai puternică, dar şi seleniu şi peste 100 de alte substanţe chimicale puternice. Ajută la reducerea tensiunii arteriale prin subţierea sângelui şi prin blocarea angiotensinei, un hormon care cauzează vasoconstricţia vaselor de sange.
Mai mult, usturoiul detoxifică organismul, stimulează sistemul limfatic şi elimină reziduurile, în timp ce întăreşte vasele de sânge. De asemenea, usturoiul ajută şi la menţinerea unui nivel normal de lipide în sânge, ceea ce reduce riscul de cheaguri de sânge. În plus, compuşii activi din usturoi stimulează circulaţia sângelui, ceea are un efect benefic asupra tensiunii arteriale.
Pentru reducerea hipertensiunii, este bine să se urmeze un tratament cu 2-4 căţei de usturoi pe zi.
 

2. Lămâi

Lămâile conţin cantităţi mari de vitamina C, un antioxidant extrem de puternic care ajută la subţierea sângelui. În plus, sucul de lămâie ajută la buna absorbţie a fierului în organism. Vitamina C din lămâi previne şi efectele negative ale radicalilor liberi asupra arterelor.
De asemenea, lămâile sunt bogate şi în vitamina P, care întăreşte capilarele şi ajută la absorbţia rapidă a vitaminei C.
Pentru reducerea hipertensiunii, este indicat să se consume zilnic suc de lămâie în salate sau diluat cu apă.
 

3. Cartofi

Cartofii sunt bogaţi în magneziu şi potasiu, doi nutrienţi vitali pentru sănătatea inimii. Când nivelul de potasiu este scăzut, organismul reţine mai multă sare, care creşte tensiunea arterială. În schimb, atunci când sunt consumate alimente bogate în acest mineral, organismul e stimulat şi elimină mai rapid excesul de sare. Ca şi potasiul, magneziul e un nutrient esenţial pentru organism şi îmbunătăţeşte circulaţia sangelui.

Author:

Facebook Comment