Leacuri pentru afectiunile respiratorii

Persoanele care suferă de astm bronşic se confruntă cu astfel de probleme în această perioadă. Recunoscut pentru beneficiile sale, cimbrişorul de câmp este şi un bun calmant pentru tusea astmatică. Prepară o infuzie din 1-2 linguriţe de plantă şi o cană cu apă fierbinte. Bea câte 2 căni pe zi, timp de 1-2 săptămâni.

Indicat în cazul astmului bronşic mai este şi maceratul, obţinut din 25 g de flori de ciuboţica-cucului, 15 g de rădăcină din aceeaşi plantă, 30 g de frunze de podbal şi 30 g de seminţe de in. Pui o lingură din acest amestec la o cană cu apă clocotită şi laşi la macerat timp de şase ore. Ulterior, poţi bea 2 căni pe zi, timp de 2-3 săptămâni.

Pentru a scăpa de tusea cauzată de bronşită, bunicii foloseau remediile din nalbă mare. Leacurile din această plantă uşurează expectoraţia.Prepară o infuzie din florile şi frunzele nalbei mari astfel: adaugă o linguriţă de amestec la o cană cu apă fierbinte. Laşi cana acoperită timp de 15 minute, după care bei 2 căni de infuzie pe zi, pentru 2 săptămâni.

Pentru a calma tusea bronşică, mai poţi încerca siropul de muguri de pin. Zdrobeşte 100 g de muguri, pe care îi pui la macerat în 100 ml de alcool de 70 de grade.

După 12 ore, adaugi jumătate de litru de apă clocotită, iar după alte şase ore, filtrezi amestecul.

Adaugi 650 g de zahăr dizolvat în sirop şi completezi cu apă până la un litru.

Copiii pot lua câte 3 linguriţe de sirop pe zi, iar adulţii, 3 linguri.  

Author:

Facebook Comment