Menta si ceaiul de menta

Neîncrezători în “tratamentele” vracilor, medicii s-au convins în urma studiilor că decoctul din mentă braziliană îndepărtează durerea la fel ca indometacinul

Ceaiul din mentă braziliană ajută la îndepărtarea durerii, la fel ca analgezicele moderne prezente pe piaţa farmaceutică actuală, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii britanici, informează bbc.co.uk. Cunoscută sub denumirea de Hyptis Crenata, menta braziliană este folosită de vracii brazilieni de câteva mii de ani pentru a alunga durerile de cap şi de stomac, febra şi gripa. Pentru a se convinge de puterea acestei plante, cercetătorii de la Universitatea Newcastle din Marea Britanie au efectuat un studiu pe animale de laborator, iar rezultatele cercetării au confirmat faptul că străvechii vraci brazilieni nu se înşelau. Pentru a nu greşi “reţeta” tradiţională, specialiştii britanici au mers în Brazilia pentru a vedea felul în care sunt preparate medicamentele tradiţionale şi în ce proporţii sunt prescrise. Cea mai obişnuită metodă de preparare este decoctul. Acesta se prepară prin fierberea frunzelor uscate ale plantei în apă, timp de 30 de minute, după care lichidul este lăsat să se răcească înainte de a fi băut ca ceai.
Cercetătorii au descoperit că atunci când menta braziliană a fost administrată în doze similare cu cele prescrise de vindecătorii tradiţionali, acest tip de ceai a fost la fel de eficient în ceea ce priveşte îndepărtarea durerii ca şi medicamentul indometacin din clasa aspirinei. Medicii de la Universitatea Newcastle, care au efectuat studiul, intenţionează acum să lanseze o serie de cercetări clinice în viitorul apropiat, pentru a afla cât este de eficient acest soi de mentă în îndepărtarea durerilor în cazul pacienţilor umani.

Author:

Facebook Comment