Miere de albine pentru afectiuni diverse

Medicina populară recomandă mierea în tratamentul bolilor de inimă, deoarece aceasta este un bun tonic cardiovascular. În acest caz, e bine să consumi în medie două linguriţe, de trei ori pe zi, cu lapte. Remediul este de lungă durată. Pentru bolnavii de tuberculoză, este indicată următoarea reţetă: se amestecă 100 g de miere, 100 g de unt, 100 g de untură de gâscă (o găseşti la magazinele de produse naturiste sau în piaţă), 15 g de aloe şi 10 g de cacao. Bea câte un pahar din acest remediu, amestecat cu lapte cald, de două ori pe zi.

În cazul unor afecţiuni ale căilor respiratorii, se recomandă mestecarea zilnică a unui fagure de miere. Sucul de ceapă combinat cu miere este un alt leac natural care vindecă faringele şi amigdalele inflamate.

Curăţă cinci cepe mari, taie-le felii subţiri şi pune-le într-un castron, în care adaugi opt linguri de miere. Pe fundul castronului se va decanta un sirop. Strecoară-l, pune-l într-o sticlă cu dop şi păstrează-l la loc întunecat şi rece. Ia câte o linguriţă de patru ori pe zi.

Ulcerul şi gastrita pot fi tratate cu miere de albine. Ia câte o lingură dimineaţa, cu o oră înaintea micului dejun, una la două ore după masa de prânz şi o linguriţă după cină, pentru a normaliza digestia, dar şi tensiunea arterială. În cazul gastritelor, mierea se asimilează mai bine dacă este dizolvată în puţină apă caldă.

Dacă eşti răcit sau ai gripă, mierea, în special cea de tei, face adevărate minuni. Este indicat să pui o lingură de miere la o cană cu lapte şi să bei cel puţin două căni pe zi. Întăreşte imunitatea şi ajută organismul să lupte cu bolile. În caz de febră, dă pe răzătoare o rădăcină de ghimbir proaspăt, adaugă sucul de la o lămâie şi trei linguri de miere. Ia câte o linguriţă din acest amestec de trei ori pe zi, după sau în timpul mesei.

În cazul rănilor şi al zgârieturilor, mierea are efect calmant şi antimicrobian. Aplic-o pe rană şi las-o cel puţin două ore, apoi îndepărteaz-o cu ajutorul unui pansament steril îmbibat în ceai de tei sau de muşeţel. În cazul arsurilor, mierea reduce durerea şi vindecă pielea fără a lăsa cicatrice. Mai mult, ea ajută la regenerarea ţesuturilor şi reface elasticitatea pielii.

Author:

Facebook Comment