Morcovul pentru sanatate si frumusete foarte bun

Morcovii conţin numeroase vitamine (A, B, C, E și K) și minerale (potasiu, fier, sodiu, clor și iod) şi sunt bogaţi în antioxidanţi şi carotenoizi, substanţe esenţiale pentru buna funcţionare a organismului. De asemenea, în rădăcina de morcov se găsesc peste 20 de substanţe antioxidante, care previn depunerea colesterolului şi a trigliceridelor pe artere sub forma plăcilor de aterom. În plus, consumul regulat de morovi contribuie la scăderea colesterolului rău din sânge, prevenind astfel apariţia afecţiunilor cardiovasculare, una dintre principalele cauze ale mortalităţii.Un studiu efectuat de un institut al Departamentului Guvernamental pentru Agricultură al Statelor Unite a arătat că doar doi morcovi cruzi consumaţi zilnic ajută la scăderea valorilor colesterolului negativ (LDL) cu 10-20%.

Morcovii (150 ml suc ), consumați în combinație cu spanac (25 ml de suc) și lămâie (25 ml suc), contribuie la reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, tratamentul normalizează flora intestinală, vindecă inflamațiile și elimă toxinele de pe pereții intestinali.

Morcovii redau vitalitatea și culoarea pielii, tratează acneea, dermatita și eczemele, reduc vizibilitatea ridurilor, elimină iritațiile cauzate de razele solare, menținând pielea elastică și hidratată. Morcovul poate fi folosit sub formă de suc sau în combinație cu alte ingrediente.

- Pentru tenul acnei, poți folosi o mască preparată dintr-o jumătate de cană de morcovi rași, peste care se adaugă lapte praf până când se formează o pastă omogenă. Masca se aplică pe față, după care se îndepărtează cu apă călduță, după 20 de minute.

- Pentru hidratarea și revitalizarea tenului, ai nevoie de 227 gr. de morcovi rași, 2 linguri de făină de porumb și 227 gr. de cafea proaspătă. Ingredientele se amestecă bine, după care se aplică pe zonele uscate.

În urma unor studii efectuate în Danemarca, s-a descoperit că morcovii au efecte antitumorale. Falcarinolul, o substanță ce găsește în compoziția morcovilor, are puterea de a stopa dezvoltarea celulelor canceroase. În principiu, această substanță este secretată de morcovi pentru a se apăra de atacul ciupercilor parazite.

De asemenea, betacarotenul are un rol important în reducerea sensibilității pielii la acțiunea nocivă a razelor ultraviolete, reducând astfel riscul de apariție a cancerului de piele.

În plus, consumul regulat de morocovi apară femeile împotriva cancerului mamar. Într-un studiu efectuat în Suedia pe un eșantion de peste 60 de mii de femei se arată că cele care mâncă în mod regulat alimente care conțin vitamina A (morcovul conține cea mai mare cantitate de vitamina A) au un risc de aproape trei ori mai mic de a dezvolta cancer la sân. O jumătate de pahar de suc de morcov asigură necesarul de vitamina A pentru o zi întreagă.

Author:

Facebook Comment