Nucile un aliment de bază

Deşi se găsesc pe toate drumurile, nu toată lumea cunoaşte beneficiile nucilor. Consumate regulat, ele protejează organismul de boli cardiovasculare, de anumite tipuri de cancer şi diabet. Avantajul nucilor faţă de celelalte alimente din clasa lor constă în faptul că acestea nu conţin gluten şi pot fi consumate în stare crudă, lucru ce conduce la o conservare a substanţelor nutritive. 100 g de miez de nucă conţine 15 g de proteine, 60 g de lipide, 15 g de glucide şi 2,4 g celuloză. În plus, este bogat şi în sodiu, potasiu, calciu, magneziu, clor, fosfor, sulf, fier, cupru, zinc şi iod. Să nu mai vorbim că au din abundenţă vitamina C, B1, B2, B5, vitamina PP şi caroten. Acum că ştii ce conţin iată şi ce afecţiuni poţi combate consumându-le: Diabetul- Nucile au un conţinut scăzut de zahăr, ceea ce face din ele un aliment de bază în dieta diabeticilor. Iar prin acţiunea uşor hipoglicemiantă contribuie la ameliorarea acestei boli. Hipertiroidia- Miezul de nucă are un efect reglator asupra activităţii tiroidei şi, în plus, vine cu un aport considerabil de calorii. Constipaţia -Tratamentul pentru această afecţiune se face pe stomacul gol pentru a avea efectul scontat. Astfel, imediat după ce ai băut două pahare de compot de prune trebuie să mănânci miezul a patru nuci prăjite. Greutate corporală sub cea normală - Dacă vrei să te îngraşi, consumul de nuci este soluţia perfectă. Asta se datorează conţinutului mare de grăsimi uşor de asimilat şi care nu creşte colesterolul atunci când sunt consumate în cantităţi mari. Toxicitatea- Fiind bogată în grăsimi şi proteine, nuca întrece carnea ca valoare calorică, având o toxicitate de câteva ori mai mică şi fiind foarte uşor digerabilă. Dat prin maşina de tocat, miezul de nucă poate înlocui oricând carnea din sarmale, rulade şi chiftele.

Author:

Facebook Comment