Proprietăţile miraculoase ale plantei aloe vera

Iată care sunt proprietăţile miraculoase ale plantei aloe vera
Aloe stimulează refacerea ţesuturilor afectate şi regenerarea celulelor. Are proprietatea de a penetra ţesuturile, din acest motiv fiind eficientă şi în cosmetică, pentru tratamentele de întinerire. Alifiile cu aloe umidifică pielea, o protejează împotriva arsurilor solare, a înţepăturilor insectelor şi tăieturilor. De asemenea, alifia cu aloe este eficientă în tratamentul acneei şi psoriazisului.

Aloe Vera are efecte benefice asupra digestiei, fiind un bun adjuvant în afecţiuni stomacale, dar şi strict digestive.

În aloe vera se regăsesc şase agenţi antiseptici, care distrug bacteriile, viruşii sau ciupercile. Datorită conţinutului de lupeol şi acid salicilic, planta poate fi folosită ca tranchilizant.

Aloe vera conţine trei acizi graşi antiinflamatori, gelul de aloe vera fiind eficient în tratamentul reacţiilor alergice, al tăieturilor, arsurilor, artritei reumatoide, ulcerului şi indigestiilor.

B-sisterolul din aloe contribuie la scăderea nivelului colesterolului. Cele 23 de polipeptide conţinute în sucul acestei plante stimulează sistemul imunitar şi ajută la arderea grăsimilor, atât de nocive pentru corp.

Author:

Facebook Comment