Remedii foarte bune pentru raguseala, Mierea

Răguşeala apare atunci când vocea este stinsă, prea ascuţită, prea gravă sau „ca din butoi“. Apare des în laringită. Mai ales în cazul copiilor, nu lăsaţi lucrurile să se agraveze. In randurile de mai jos afli cateva remedii foarte bune pentru raguseala.
Amestec de plante.
Se prepară o infuzie din anason, brusture, pătlagină, zmeur (frunze) – în părţi egale; 1 linguriţă din amestecul de plante la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute; se beau 2 căni pe zi; se consumă cald,timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii.

Teiul şi salcia cresc imunitatea - Unrol important în a combate laringita şi implicit răguşeala îl are creşterea imunităţii, iar pentru asta folosiţi plante precum teiul, isopul, ienupărul, anasonul, eucaliptul, salcia. Acestea sunt administrate sub formă de infuzie sau în diverse amestecuri. De exemplu:soc – 20g, tei – 10g, salcie – 5g, potbal – 20g. Se beau 2-3 căni pe ziîndulcite cu miere. Amestecul poate fi îmbunătăţit cu scorţişoară, coriandru şi lămâie.

Infuzie de sânziene. Se prepara o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute; se beau 2 cănipe zi, se consumă cald, timp de 10-12 zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii.

Ceai de soc. Se prepară o infuzie din 1 linguriţă de plantă la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute; se beau 2 căni pe zi, se consumă cald, timp de 10-12zile sau mai mult, până la dispariţia răguşelii.

Miere şi suc de lămâie. Se administrează: 2 linguri de miere, 1 lingură de suc de lămâie în amestec, se ia 1 linguriţă la 3-4 ore – în prima zi, apoi se ia câte 1 linguriţă dimineaţa şi seara, timp de 30 de zile sau mai mult, cât timp este nevoie.

Author:

Facebook Comment