Rosia este o leguma sanatoasa

Rosia este o leguma sanatoasa, cu o valoare nutritiva mare si, mai ales, un bun antioxidant. Rosia lupta impotriva infectiilor si mentine inima tanara.

Rosia este un aliment foarte bun pentru intarirea organismului uman. Are numeroase proprietati, este bogata insaruri alcaline, reduce concentratia de uree, combate constipatia - licopenul este direct responsabil, si elimina intestinul de reziduri. Se spune ca o molecula de licopen are puterea de a distruge 13 radacini de virusi ce provoaca cancerul. Are o multime de beneficii asupra pielii mentinand-o elastica si fina. Medicii recomanda consumul unei rosii pe zi pentru a avea o piele sanatoasa, o inima puternica şi doza necesara de vitamina C. Dupa ce v-am prezentat calitatile marului, astazi este randul rosiei, o leguma sanatoasa, cu o valoare nutritiva mare si, mai ales, un bun antioxidant. Licopenul, substanta care ii da si culoarea rosie, continut de aceasta leguma este un bun antioxidant pentru organism, el ajutand in cazul bolilor cardiovasculare. Aceasta leguma nu vine doar in ajutorul celor care vor sa isi mentina inima tanara, ci si in cazul altor afectiuni precum un colesterol crescut, bolilor vasculare ale membrelor, accidentelor vasculare, cancerului de prostata, etc. Rosiile contin vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K dar si calciu, magneziu, fosfor, magneziu, fier si licopen. O rosie contine in proportie de 94% apa si are doar 22-26 de calorii. Licopenul, substanta miraculoasa din rosie, lupta impotriva infectiilor,si alaturi de celelalte proprietati ale rosiei se stimuleaza metabolismul, protejeaza ADN-ul celular, are proprietati antiinflamatoare, combate obezitatea, reumatismul, previne riscul aparitiei osteoporozei si a cancerului de prostata. UZ INTERN Rosia este o leguma recomandata persoanelor care sufera de diabet, care au infectii respiratorii sau renale, constipatie, hiperaciditate gastrica si care vor sa isi protejeze ficatul. Consumarea unei rosii pe zi este doza recomandata unui adult. Sucul proaspat de rosii actioneaza asupra organismului ca un energizant, deoarece accelereaza absorbtia zararului din sange. Sucul de rosii elimina toxinele din organism, si, mai ales, din ficat. Datorita continutului de potasiu, rosiile sunt un bun antihipertensiv.
Rosiile necoapte, si in cantitate mica, pot provoca dureri de cap, ameteli, senzatii de arsura datorita saloninei, substanta continuta de rosia verde.
Este de preferat sa consumati rosii cu forme neregulate, semn ca au crescut normal.

Author:

Facebook Comment