Rucola ajuta la slabire

Cine nu a auzit de rucola? Una dintre cele mai benefice verdeţuri, pe care o găseşti în toate supermarketurile din România, la preţuri cuprinse între 9-10 lei (casoleta de 125 g).
Denumirea de rucola este din limba italiană, în română fiind cunoscută ca voinicică. Pe lângă faptul că este foarte sănătoasă, conţine şi puţine calorii. Astfel, jumătate de cană de rucola conţine numai 2 calorii. Iar fibrele fac ca această verdeaţă să fie hrănitoare, putând fi servită cu succes singură la masă sau alături de alte salate sau pizza.
Rucola este recomandată în alimentaţie cu scopul de a elimina toxinele din organism şi radicalii liberi. Mai mult, ea conţine şi fitochimicale care îmbunătăşesc sănătatea pielii şi a ochilor, stimulând, în acelasi timp, sistemul imunitar.
Fitochimicalele reduc efectele cancerigene ale hormonilor estrogeni, având un rol important în prevenirea cancerului de prostată, cervical şi ovarian. De asemenea, este o sursă de vitamina C,A şi K., toate trei contribuind la buna funcţionare a circulaţiei sanguine, a sistemului osos şi a celui cardiovascular.

Author:

Facebook Comment