Vinul si berea baute moderat au efecte neasteptate

Vinul si berea baute in cantitati moderate au efecte neasteptate asupra sanatatii, arata studii recente facute in SUA si Europa.

Pe langa efectele benefice deja cunoscute precum prevenirea bolilor de inima, a cancerului, imbunatatirea capacitatilor cerebrale si scaderea colesterolului, vinul rosu mai are un efect.

Datorita continutului de resveratrol, vinul rosu poate preveni si pierderea auzului. In cadrul unui studiu facut intr-un spital din Detroit s-a descoperit ca resveratrolul previne pierderea auzului cauzata de expunerea la zgomote puternice, in cazul soarecilor, potrivit evz.ro.

"Am observat ca administrandu-le rozatoarelor resveratrol pot fi prevenite declinul mintal si pierderea auzului", a explicat dr. Henry Ford.

Alte studii derulate de Innsbruck Medical University din Austria, de data aceasta legate de bere, au aratat ca daca e consumata in cantitati moderate are proprietati anti-inflamatorii ce au drept efect incetinirea procesului de imbatranire. Totul se datoreaza continutului de hamei din bere. Un consum moderat de bere si vin trebuie completat cu o alimentatie sanatoasa.

Author:

Facebook Comment