Vinul si berea baute in cantitati moderate au efecte neasteptate asupra sanatatii, arata studii recente facute in SUA si Europa.
Pe langa efectele benefice deja cunoscute precum prevenirea bolilor de inima, a cancerului, imbunatatirea capacitatilor cerebrale si scaderea colesterolului, vinul rosu mai are un efect.
Datorita continutului de resveratrol, vinul rosu poate preveni si
pierderea auzului. In cadrul unui studiu facut intr-un spital din
Detroit s-a descoperit ca resveratrolul previne pierderea auzului
cauzata de expunerea la zgomote puternice, in cazul soarecilor, potrivit
evz.ro.
"Am observat ca administrandu-le rozatoarelor resveratrol pot fi
prevenite declinul mintal si pierderea auzului", a explicat dr. Henry
Ford.
Alte studii derulate de Innsbruck Medical University din Austria,
de data aceasta legate de bere, au aratat ca daca e consumata in
cantitati moderate are proprietati anti-inflamatorii ce au drept efect
incetinirea procesului de imbatranire. Totul se datoreaza continutului
de hamei din bere. Un consum moderat de bere si vin trebuie completat cu
o alimentatie sanatoasa.