Yandex vrea sa depaseasca motorul de cautare google

Rusii au reusit deja sa depaseasca Bing si tintesc locul 1.
Un motor de cautare rusesc, Yandex, a reusit sa bata Bing si sa se pozitioneze pe locul 4 in ierarhia motoarelor de cautare din lume. Informatia vine dupa ce ComScore spunea ca Yandex a adunat mai multi utilizatori pe luna decat motorul facut de Microsoft atat in noiembrie 2012, cat si in decembrie 2012, scrie slashgear.

Deocamdata, numarul 1 este Google, care a adunat un total de 114,7 miliarde de cautari si are un market share de 65,2%. Locul al doilea e ocupat de chinezii de la Baidu, care au adunat 14,5 miliarde search-uri si isi revendica 8,2% din piata. Yahoo! ocupa un modest loc trei, cu 4,9% market share si 8,6 miliarde de cautari.

Lucrurile interesante se petrec la locul 4, ocupat pana acum de motorul de cautare Bing de la Microsoft. Rusii de la Yandex au reusit sa avanseze pe aceasta pozitie, adjudecandu-si 2,8% din piata si avand 4,8 miliarde de cautari. Bing, care acum e pe 5, a reusit sa stranga 4,4 miliarde de cautari si sa obtina un market share de 2,5%.

Chiar daca pentru o buna parte dintre utilizatorii Internetului numele Yandex nu spune mare lucru, motorul de cautare este extrem de apreciat in tarile vorbitoare de limba rusa, unde isi adjudeca 60% din piata. Iar cu putin efort si cu mici inovatii, cei care l-au creat ar putea sa-si croiasca loc spre primele locuri ale clasamentului.

Author:

Facebook Comment