Acrobatul care va traversa Marele Canion pe franghie

Acrobatul Nik Wallenda se pregăteşte să traverseze o parte a Marelui Canion, pe frânghie, pe 23 iunie 2013.

Cascadorul Nik Wallenda vrea să traverseze Marele Canion, în luna iunie a acestui an, pe o frânghie aflată la nu mai puţin de 460 de metri înălţime faţă de sol, fără a purta echipament de protecţie.

Performanţa sa va fi filmată live şi urmează celei de anul trecut, când Nik a devenit primul om care a traversat Cascada Niagara, pe sârmă.

Americanul în vârstă de 34 de ani, care provine dintr-o familie de acrobaţi, a declarat pentru Reuters că aceasta este una dintre marile sale dorinţe şi urmează să traverseze o parte a canionului deţinută de populaţia Navajo, pe 23 iunie.


Dacă pentru a traversa Niagara el a apelat la echipament de protecţie şi a avut nevoe de doar 25 de minute să treacă graniţa dintre SUA şi Canada, la doar 61 de metri deasupra cascadei, de data aceasta şi-a propus să meargă liber pe frânghie, iar isprava sa va fi transmisă live de Discovery Channel.

Wallenda a mai spus că şi-a propus să traverseze Marele Canion încă din 2008, însă până de curând nu primise acordul populaţiei Navajo.

El se va antrena în Florida timp de trei săptămâni şi va folosi aparatură care creează curenţi, similari celor cu care se va confrunta la Marele Canion.

Acrobatul a mărturisit şi că va face acest demers în onoarea străbunicului său, Karl Wallenda, care a murit în 1978, în timp ce traversa distanţa dintre două clădiri, în Puerto Rico.

Author:

Facebook Comment