Arsenal cumparat de seici cu 1,5 miliarde lire

Un club mare al Europei o ia pe urmele lui Manchester City si Paris Saint-Germain pentru o suma record!
Presa din Anglia anunta astazi ca Arsenal ar putea fi cumparata pentru o suma record in fotbal - 1,5 miliarde de lire sterline!


Banii investiti in fotbal dinspre Orientul Mijlociu continua sa se adune - mai intai a fost Manchester City, apoi Paris Saint-Germain. Urmatorul club care ar putea ajunge pe mana seicilor este Arsenal! Englezii de la The Guardian scriu ca un consortiu al carui nume nu a fost dezvaluit planuieste sa plateasca 1,5 miliarde de lire pentru a cumpara si transforma Arsenal intr-o "forta mondiala"!

Grupul a carui identitate nu s-a dorit a fi publicata si-a facut oferta publica chiar inainte de derby-ul nordului Londrei dintre Tottenham si Arsenal. Au facut niste promisiuni cu care sa-i cucereasca si pe cei mai sceptici fani ai 'tunarilor' - buget important pentru transferuri, platirea datoriilor, reducerea preturilor la bilete!

O sursa le-a povestit celor de la Sunday Telegraph ca propunerea consortiului este sa cumpere 62.217 actiuni detinute in primul rand de actionarul majoritar Stan Kroenke, dar si de Alisher Usmanov, cel care are 29,96% din actiuni. Lui Kroenke ii vor fi oferiti 830 de milioane de lire pentru procentul sau de 66,83%! Desi acesta nu prea si-ar dori sa vanda, profitul de aproximativ 400 de milioane de lire nu are cum sa nu-l faca sa se razgandeasca!

Un om care cu siguranta nu ar dori o asemenea mutare este Arsene Wenger! Antrenor la Arsenal din 1996, francezul este insa vazut bine de consortiul arab.

"Arsenal se afla intr-un moment critic in aceste clipe. Teama este ca va exista un declin ca la Liverpool. Din punctul nostru de vedere este momentul perfect sa facem o oferta pentru ca acum poti justifica cu adevarat evaluarea clubului. Nu vom face oferta daca Arsenal va intra intr-un declin total. Kroenke si Usmanov nu vor primi asemenea oferte daca Arsenal nu are succes si nu vor mai vedea niciodata o asemenea oferta. Consideram ca o oferta facuta acum reprezinta cheia spre a oferi un profit maxim pentru toti actionarii.

Capitalul necesar pentru a o face pe Arsenal competitiva in Anglia, Europa si lume inseamna ca nu putem oferi mai mult" a povestit sursa din cadrul grupului care vrea sa cumpere Arsenal in ziar.

Author:

Facebook Comment