Bananele sunt recomandate pentru sanatate

Acum, la inceput de anotimp, cand organismul are nevoie, mai mult ca oricand de vitamine si minerale ca sa functioneze normal si sa faca fata cu bine schimbarilor atmosferice care se vor produce, bananele sunt cat se poate de indicate si potrivite, daca luam in calcul compozitia lor deosebit de bogata care poate fi asemuita cu o farmacie.
Miezul fructului, fraged, zemos si dulce, cu un parfum unic, contine vitamine din grupul B, vitamina C, cam 16% din necesarul zilnic, provitamina A care protejeaza organismul impotriva unor forme de cancer, afectiuni cardiovasculare si diabet, fier, calciu si potasiu, care imbunatateste functiile inimii si ajuta organismul sa asimileze mai bine calciul.

Multe persoane ocolesc bananele, acuzandu-le ca ingrasa. Sigur ca ingrasa, orice, aliment consumat in exces ingrasa sau face rau. Daca ai cumparat un kilogram de banane, nimeni nu te oblige sa-l consumi intr-o zi. Un consum ponderat de banane, una, doua pe zi, aduce organismului un lung sir de beneficii.

Prin compozitia lor bogata, bananele sunt o sursa de nutrienti necesari pentru buna functionare a organismului. Potasiul nu numai ca protejeaza inima, dar mentine si presiunea arteriala in limite normale. In plus, potasiul te fereste de crampe musculare si de extenuare fizica.

Vitaminele din complexul B pe care le contine banana ajuta la cresterea capacitatilor intelectuale si atentiei, fiind utile totodata si in prevenirea bolilor psihice si in tratarea depresiei.

Vitamina B6, bine reprezentata in compozitia bananei, este esentiala pentru buna functionare a celulei nervoase, intareste sistemul imunitar si mentine stabilitatea nivelului zaharului din sange.

Oricand, banana poate fi o gustare savuroasa, mai ales dupa amiaza, cand, dupa o zi prea incarcata sau stresanta, apare acea foame de dulce, sau chiar un mic dejun puternic aromat. Banana are putine calorii, un nivel de grasimi foarte scazut si cantitatea de fibre te va ajuta sa mananci mai putin la masa care urmeaza.

Bananele sunt renumite pentru calmarea durerilor de stomac si a arsurilor. De asemenea, expertii spun ca bananele contin pectina, o fibra solubila care ajuta digestia si combate constipatia.

Bananele se recomanda copiilor care depun efort fizic si intelectual, sportivilor, dar si persoanelor mature, deoarece protejeaza de decalcifiere, iar pe femei le protejeaza de osteoporoza.

Persoanele care tin cura de slabire ar trebui sa consume zilnic una, doua banane deoarece, in ceea ce le priveste, exista riscul de devitaminizare si demineralizare a organismului.

Author:

Facebook Comment