Beneficiile terapiei cu ventuze

Pe o baghetă se pune o vată cu spirt, căreia i se dă foc. Fiecare ventuză este încălzită la flacără și se pune imediat pe piele, începând cu partea de sus, în jos şi din mijloc, înspre exterior. Se pot aplica maximum optsprezece ventuze, câte nouă pe fiecare parte a coloanei vertebrale. În niciun caz nu se pun pe coloană sau în partea lombară, pe șale. Se aplică oriunde pe niște linii imaginare trasate pe spate, conform punctelor de acupunctură. Sigur, bunicile noastre nu știau medicină chinezească, dar cunoșteau foarte bine locurile în care este bine să fie puse ventuzele.
La următoarele şedinţe acestea se poziţionează evitând urma aplicărilor anterioare. După tratament, rămân niște vânătăi, care dispar în două-trei săptămâni până la o lună de zile, dar metoda nu este dureroasă. De obicei, pacientul simte căldură și o stare de relaxare.
În afecţiunile acute, este nevoie de două-trei ședinţe la intervale mici de timp, pentru cele cronice se pot face cinci-șase ședinţe, cu pauză de una-două săptămâni între ele.
Pentru a aplica ventuzele este nevoie de anumite condiţii", ne-a explicat medicul. "Încăperea trebuie să fie aerisită şi caldă, pentru că procedura este uşor invazivă. Dacă este frig, se produce o mare diferenţă de temperatură, dintre zona în care se aplică şi exterior, ceea ce poate înrăutăţi starea pacientului. Camera trebuie aerisită pentru că, dacă aerul nu este destul de curat, fumigaţia poate provoca tuse sau iritaţii".
Datorită căldurii, se produce fenomenul de vasodilataţie puternică la nivelul pielii, ceea ce duce la o circulaţie sanguină mai bună în tot corpul și la relaxarea mușchilor, chiar și a celor aflaţi mai jos de locul unde se aplică ventuzele. Grăbește vindecarea bolilor infecţioase și duce la îmbunătăţirea imunităţii. În afecţiunile respiratorii, pacientul are o stare generală mult mai bună, iar simptomele se diminuează.


Author:

Facebook Comment