Boli de rinichi si de ficat remedii


Ceaiul de amurariu pentru boli de ficat - Este unul dintre cele mai bune hepatoprotectoare, deoarece conţine silimarină, o substanţă care protejează ficatul, împiedică depunerea grăsimilor în ficat şi ajută la eliminarea substanţelor toxice din organism (din alcool, tutun, alimentaţia nesănătoasă). De asemenea, cercetările arată că silimarina este foarte utilă persoanelor care au probeleme cu colesterolul, reducând nivelul acestuia şi al trigliceridelor. Alt ceai indicate pentru bolile de ficat este cel de păpădie.

Bea ceai de anghinare dacă ai probleme cu colesterolul! Sau din alte combinaţii de plante recunoscute pentru faptul că reglează colesterolul, cum ar fi rostopască, sunătoare, coada şoricelului, armurariu, păpădie. Mai poţi să apelezi la tinctura de anghinare!

Ceaiul de cimbrişor pentru durerile de stomac - Calmează durerile de stomac, dar ameliorează şi tusea, reduce balonarea şi crampele abdominale. Sub formă de tinctură îl poţi folosi pentru durerile reumatice de la încheieturi. Aplică tinctura pe o compresă şi pune pe zona dureroasă. Alte ceaiuri indicate pentru durerile de stomac sunt cel de busuioc, muşeţel, mărar, cicoare, angelică. Ceaiul din cozi de cireşe pentru boli de rinichi - Chiar şi medicul urolog îl recomandă în cazul în care ai probleme cu rinichii, deoarece este diuretic şi ajută la eliminarea calculilor renali. Proprietăţi asemănătoare are şi ceaiul din mătase de porumb, afin (sau tinctura de afin) şi soc.

Author:

Facebook Comment