Iata modul de preparare cafea greceasca fiarta:
- in primul rand se macina cafeaua foarte fin
- apoi se fierbe apa
- se adauga zaharul si cafeaaua
- se fierbe din nou pana da foarte putin in clocot
Secretul acestei cafele grecesti este ca, dupa ce se consuma se agita usor zatul din ceasca intorcindu-se iute pe farfurie, pentru ca, dupa aproximativ cinci minute, sa va puteti ghici viitorul in semnele ramase pe ceasca.
VIDEO cum se prepara cafeaua greceasca la ibric
Pentru fiecare ceasca de cafea greceasca adaugati in apa rece :
- pentru cafea neindulcita: adaugati in ibric o lingurita cu varf de cafea si amestecati.
- pentru cafea mediu indulcita adaugati in ibric o lingurita de zahar si o lingurita cu varf de cafea si amestecati
- pentru cafea dulce: adaugati in ibricul de cafea 2 lingurite de zahar si o lingurita cu varf de cafea si amestecati
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Atena a descoperit ca longevitatea locuitorilor insulei IKARIA este legata de consumul regulat de cafea fiarta.
Acest tip de cafea fiarta greceasca, bogat in polifenoli si antioxidanti, ce contine o cantitate moderata de cafeina, pare sa aiba mai multe beneficii pentru sanatate decat alte tipuri de cafea.
cafea greceasca
cafea grecesca reteta
diverse
news
preparare
retete cafea la ibric
Retete Valentines Day