Cafeaua greceasca la ibric

Reteta cafea greceasca la ibric.
Iata modul de preparare  cafea greceasca fiarta:
  • in primul rand se macina cafeaua foarte fin
  • apoi se fierbe apa
  • se adauga zaharul si cafeaaua
  • se fierbe din nou pana da foarte putin in clocot
Se toarna usor in ceasca tot continutul ibricului astfel incit caimacul sa se cuibareasca frumos deasupra.
Secretul acestei cafele grecesti  este ca, dupa ce se consuma se agita usor zatul din ceasca intorcindu-se iute pe farfurie, pentru ca, dupa aproximativ cinci minute, sa va puteti ghici viitorul in semnele ramase pe ceasca.
VIDEO cum se prepara cafeaua greceasca la ibric
Pentru fiecare ceasca de cafea greceasca adaugati in apa rece :
  • pentru cafea neindulcita: adaugati in ibric o lingurita cu varf de cafea si amestecati.
  • pentru cafea mediu indulcita adaugati in ibric o lingurita de zahar si o lingurita cu varf de cafea si amestecati
  • pentru cafea dulce: adaugati in ibricul de cafea 2 lingurite de zahar si o lingurita cu varf de cafea si amestecati
Consumul de cafea a fost asociat in general cu mai multe beneficii printre care: protectia impotriva celor doua tipuri de diabet, protectia impotriva bolii Parkinson si protectia impotriva bolilor de ficat.
O echipa de cercetatori de la Universitatea din Atena a descoperit ca longevitatea locuitorilor insulei IKARIA este legata de consumul regulat de cafea fiarta.
Acest tip de cafea fiarta greceasca, bogat in polifenoli si antioxidanti, ce contine o cantitate moderata de cafeina, pare sa aiba mai multe beneficii pentru sanatate decat alte tipuri de cafea.

Author:

Facebook Comment