Ce văd oamenii în moarte clinică?

Este un proces care incepe prin oprirea inimii, a plamanilor si a creierului. Urmeaza apoi o perioada, de la cateva secunde la peste o ora, in care eforturile medicinei de urgenta pot inversa procesul mortii.
Unii oameni pretind ca vad un tunel sau o lumina stralucitoare, altii relateaza cum s-au detasat de corp si se uitau la personalul medical in timp ce acestia incercau sa-i salveze in salile din spital.
În trecut erau puţini cei care ajungeau pe tărâmul morţilor şi se întorceau înapoi ca să poată povesti ce au văzut. În zilele noastre, datorită tehnicilor avansate de resuscitare, tot mai mulţi oamenii îşi revin din moartea clinică şi povestesc experienţele trăite dincolo de viaţă.


Ce este moartea clinică Medicii vorbesc de moarte clinică atunci când o persoană intră în stop cardiac, adică încetează circulaţia şi respiraţia, funcţii fără de care viaţa este imposibilă. Când nu existau tehnici de resuscitare sau defibrilatoare asta însemna moarte şi atât.

Ce văd oamenii în moarte clinică


În cele câteva minute cât stau în moarte clinică, oamenii au tot felul de experienţe, care mai de care mai ciudate. Sunt conştienţi că sunt morţi, dar au o stare de bine, îşi pot vedea corpul din afară sau văd echipa medicală în procesul de resuscitare. Frecvente sunt şi povestile despre un tunel care face tranziţia către un alt tărâm sau despre o lumină puternică ce îi atrage pe cei aflaţi în moarte clinică.

Author:

Facebook Comment