Cum calmezi durerea de rinichi?

Ai probleme cu rinichii şi nu ştii cum să faci să scapi de durerile insuportabile din timpul crizelor? Dacă nu vrei să apelezi la medicamente şi preferi, mai degrabă, un tratament naturist, încearcă unul din cele recomandate de noi în continuare.

Cum calmezi durerea

Coada calului
Pune la infuzat 30 g de coada calului în 200 ml de apă clocotită. După ce s-a răcit strecoară-l şi împarte-l în trei porţii egale pentru a-l bea de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă. Tratamentul se face pe o perioadă de cel mult cinci zile.

Mătase de porumbDacă ai probleme cu rinichii bea, în loc de apă, ceai din mătase de porumb.  Pune în 2 litri de apă patru linguriţe de mătase de porumb de la Plafar şi lasă să fiarbă timp de 10 minute. Acoperă vasul până când se răceşte şi apoi bea de fiecare dată când îţi este sete pe parcursul zilei.

Flori de gălbeneleÎn 500 ml alcool dublu rafinat pune 100 g flori de gălbenele şi lasă-le la macerat timp de două săptămâni în-tr-un borcan închis ermetic şi pus într-un loc ferit de lumină, însă la căl-dură. Compoziţia din borcan trebuie agitată zilnic. După cele două săptămâni, strecoară alcoolul prin tifon şi bea câte o lingură cu 50 ml apă de trei ori pe zi cu 30 minute înainte de masă.

Nuci verziAmestecă 100 g de nuci verzi (culese în luna iunie) tocate cu 100 g de zahăr sau miere
de albine şi pune-le apoi într-un borcan închis ermetic. Lasă-le timp de o lună la loc întunecos. Sucul obţinut bea-l de trei ori pe zi înainte de fiecare masă.

Elimină nisipul şi pietrele

Măceş
Pentru pietrele mai vechi care nu au putut fi eliminate prin alte tratamente încearcă rădăcina de măceş. Fierbe într-un litru de apă până când dă în clocot, opt linguri de rădăcină de măceş tăiată mărunt. Opreşte focul şi acoperă vasul timp de două ore. Strecoară ceaiul obţinut şi bea câte o jumătate de pahar de patru ori pe zi timp de 40 zile. Tratamentul poate fi repetat după o pauză de 30 de zile.

Lămâi
Pentru eliminarea nisipului foloseşte următoarea metodă: spală bine 10 lămâi iar apoi dă-le prin maşina de tocat. Amestecă-le cu doi litri de apă fiartă, plus 2 linguri de glicerină şi lasă-le să se răcească puţin. Strecoa-ră-le şi bea câte un pahar la fiecare 10 minute, pe parcursul a două ore. După aceea, pune-ţi în dreptul rinichilor perna electrică încăl-zită sau două sticle umplute cu apă fierbinte. Atenţie! Tratamentul nu este recomandat în cazul în care suferi de ulcer sau alte boli ale stomacului.

Brusture
Pentru eliminarea pietrelor de la rinichi se mai folosesc şi frunze verzi sau uscate de brusture. Tratamentul constă în 60 g de frunze puse la infuzat în 600 ml apă clocotită. După ce s-a răcit bea câte 200 ml de trei ori pe zi înainte de fiecare masă.

Seminţe de morcovTot împotriva pietrelor de la rinichi se folosesc şi seminţele de morcov. Acestea trebuie râşnite, după care se consumă câte un vârf de linguriţă de trei ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 1-2 luni. Seminţele mai pot fi folosite şi sub formă de ceai. Pune trei linguri de seminţe de morcov la infuzat în 600 ml apă clocotită, după care toarnă conţinutul într-un termos pentru a se păstra cald.
Bea câte jumătate de pahar de şase ori pe zi, înainte de masă şi între mese.
Amestec din plante
Nisipul şi pietrele de la rinichi dispar şi dacă se bea ceai făcut din următorul amestec de plante: 3 fructe de măceş, 4-5 flori de gălbenele, 2-3 linguri de mătase de porumb şi o linguriţă de troscot.
Fierbe toate plantele într-un litru de apă până ce dă în clocot, după care acoperă vasul şi lasă la macerat timp de 10 ore într-un recipient închis. Strecoară totul apoi, iar din ceaiul rezultat bea
atunci când îţi este sete.

MesteacănCeaiul de mesteacăn este un alt remediu bun împotriva pietrelor de la rinichi.
Pune la 200 ml apă 2 linguriţe sau două pliculeţe de mesteacăn (se găseşte la Plafar)
şi bea în fiecare dimineaţă acest ceai concentrat.

Mai mult: Remedii naturale împotriva durerilor de rinichi - Libertatea pentru Femei | Libertatea.ro

Author:

Facebook Comment