Cum mai poţi trata durerile dentare si migrenele

Însoţite de multe ori de vărsături sau de tulburări de vedere, durerile de cap (migrenele) se pot trata cu ajutorul leacurilor din farmacia verde, precum pelinul. Pune la fiert în puţin ulei de măsline câteva frunze de pelin, iar după ce s-a răcit filtrează şi masează cu acest amestec zona tâmplelor. O altă soluţie rapidă de tratare a migrenelor este şi scorţişoară. Formează o pastă fină din câteva linguriţe de scorţişoară cu apă şi aplică în zona tâmplelor şi pe frunte.

Cum mai poţi trata migrene:

-    cataplasmele cu rondele de ceapă sau hrean răzuit puse pe frunte;
-    pune la fiert pentru 5-10 minute o linguriţă de mărar tocat la o ceaşcă de lapte şi bea amestecul cald. Gravidele trebuie să consulte medicul înainte de a lua remediile împotriva stărilor de greaţă.

Dureri dentare  

Un bun calmant pentru durerile dentare este tinctura din echinacea, pe care o poţi cumpăra din magazinele naturiste şi care are efect sedativ. Pune pe vată câteva picături de tinctură de echinacea sau de ulei esenţial de cuişoare şi  masează zona dureroasă. Un alt leac din farmacia verde este şi amestecul din lapte şi ştevie. Pune la fiert o cană cu lapte şi adaugă 2-3 frunze de ştevie uscată. Fiarbe timp de 10 minute, streacoară şi ţine în gură amestecul, cât poţi suporta de fierbinte. 

Cum mai poţi trata durerile dentare:

-    taie un castravete în felii subţiri, cu care masezi locul dureros;
-    mierea de albine şi uleiul de măsline calmează durerile dentare (remediul este recomandat în special copiilor). Masează timp 2-3 minute locul dureros;
-    pune pe puţină vată o picătură de esenţă de vanilie şi acoperă gingia în zona dureroasă.

Author:

Facebook Comment