Natura este PERFECTA! Cititi în continuare despre cele mai cunoscute
asemanari dintre alimente si organele umane, dar si despre efectele
benefice ale alimentelor asupra organului respectiv. Materialul are la
baza anumite teorii si observatii prezentate in ”The Doctrine of Signatures”.
Unii contesta ”Doctrina Semnaturilor”, altii o aplauda, unii o
considera perimata si de Ev Mediu, altii incredibil de corecta si
actuala. Un lucru este sigur: ”Doctrina Semnaturilor” pare astazi, in
secolul XXI, a fi uimitor de corecta.
Ciupercile
Taie o ciuperca in jumatate si vei vedea cat de bine seamana cu o
ureche umana. Adauga si faptul ca ciupercile se numara printre putinele
alimente ce contin vitamina D, contribuind la imbunatatirea auzului. Nu
este pur si simplu uimitor? Vitamina D este esentiala pentru a avea oase
sanatoase. Chiar si pentru cele de dimensiuni mici precum sunt cele din
ureche ce transmit sunetul catre creier.
In structura plamanilor nostri regasim anumite formatiuni numite alveole
ce permit oxigenului sa treaca de la plamani in sange si seamana
izbitor ca forma cu ciorchinele de strugure. Cercetatorii au aratat ca o
dieta ce include struguri proaspeti poate reduce considerabil riscul de
emfizem pulmonar, o afectiune difuza a plamanilor. Mai mult, se pare ca
semintele de struguri contin o anumita substanta, numita
proantocianidina, cu rol important in combaterea radicalilor liberi si
in reducerea severitatii astmului alergic.
In plus, strugurii atarna intr-un ciorchine ce imita forma inimii, iar fiecare boaba de strugure seamana izbitor cu o celula de sange. Deloc coincidenta si nu intamplator, strugurii reprezinta hrana ideala pentru inima si sange, contribuind la vitalizarea lor.
Ghimbirul
Seamana izbitor de mult cu stomacul uman, iar ceea ce este cu adevarat
interesant este faptul ca unul din beneficiile sale cele mai mare este
acela de a ajuta digestia. Remediu pentru raul de miscare, ghimbirul
este utilizat de peste 2000 de ani in medicina traditionala chinezeasca
pentru a scapa de greata si a calma durerile de stomac.
Morcovul
Taie un morcov in feliute si vei observa ca sectiunile respective
seamana izbitor de mult cu ochiul uman. Vei recunoaste in sectiunea
transversala a morcovului o retea de linii care imita perfect irisul si
pupila ochiului uman.
Nu este un mit faptul ca morcovii pot contribui la mentinerea sanatatii
ochilor. Conform Sasson Moulavi, director medical al institutului ‘Smart
for Life Weight Management Centers din Boca Raton, Florida, gratie
continutului de vitamine si antioxidanti precum betacaroten (precursorul
vitaminei A pe care ochiul nostru o foloseste pentru a stimula celulele
specializate din retina), morcovii micsoreaza riscul de degenerare
maculara, principala cauza a pierderii vederii la oamenii in varsta.
Bananele, castravetele si zucchini
Bananele, castravetele si zucchini
Contin nutrienti care au un efect benefic asupra organelor sexuale
masculine. Nu degeaba consumul de arahide a fost interzis barbatilor de
catre biserica in timpul Evului Mediu. Se pare ca ca arahidele (alunele
de pamant) au o influenta pozitiva asupra libidoului si asupra
testiculelor. Cati dintre noi stiu ca arginina, principalul component al
faimoasei Viagra, provine din alunele de pamant? Ca invelisul alunelor
de pamant este asemanator spermatozoizilor? In plus, alunele de pamant
sunt bogate in vitamina E si B6, scazand riscul bolilori de inima.
Rosia
Rosia
Este rosie si formata din patru camera. Inima este la randul sau rosie
si formata din patru camere. Rosia, aceasta leguma de culoare sangelui,
are o structura similara cu cea a inimii umane. Coincidenta sau nu,
rosia este bogata in licopen, o substanta chimica ce reduce considerabil
riscul bolilor de inima si vase, in special a celor coronariene, dar si
a anumitor forme de cancer.
Nucile
Nucile
Nuca seamana si ea in mod izbitor cu un mic creier uman, subdivizat in
emisfera dreapta si emisfera stanga, creierul mare si creierul mic, iar
cutele si incretiturile ei sunt similare neocortexului. Iar ceea ce este
frapant si fascinant este faptul ca nuca, atat de asemanatoare ca forma
creierului uman, ajuta la mentinerea sanatatii creierului. Nu i se
spune degeaba “hrana pentru creier”.
Nucile reprezinta o sursa semnificativa de acizi grasi omega 3, ce
permit mentinerea functiilor creierului la capacitatea optima. Consumul
lor regulat previne dementa si boala Alzheimer. De stiut ca nucile
inlesnesc dezvoltarea a peste 3 duzine de neurotransmitatori pentru
functiile creierului. Mai mult, in urma unor experimente facute pe
soareci, cercetatorii de la Universitatea Tufts din Boston au constatat
ca nucile au anulat anumite indicii ale imbatranirii creierului.
Telina (tulpina/lujer)
Telina (tulpina/lujer)
Bok Choy (o planta din familia verzei cunoscuta si sub numele de varza
chinezeasca deoarece este cultivata in China inca din antichitate),
rubarba si alte plante arata precum oasele umane (pe sectiune
transversala).
Foto: astafac.eu |
Deloc surprinzator, aceste alimente sunt apreciate pentru rolul pe care
il au in intarirea si fortificarea oaselor. Au in compozitia lor 23%
sodiu. Iar oasele au si ele in compozitia lor tot 23% sodiu. “Telina
este o sursa grozava de siliciu, iar siliciul este parte a structurii
moleculare ce da tarie oaselor”, spune doctorul Sasson Moulavi intr-un
articol publicat pe www.womansday.com .
Fasolea boabe
Fasolea boabe
Nu suntem nici primii si nici ultimii care au observat infatisoarea
similara a boabelor de fasole cu cea a rinichilor. Iar consumul de
fasole contribuie intr-adevar la functionarea optima a rinichilor. In
plus, boabele de fasole contin fibre solubile si insolubile, protein,
vitamina B6, zinc, magneziu, fier etc.
Coincidenta sau nu, atat vanata, cat si perele si fructul de avocado au
forma uterului si a colului uterin, iar beneficiile lor vizeaza
indeosebi sanatatea sistemului reproducator feminin. Conform
cercetarilor, consumarea unui singur fruct de avocado pe saptamana are
efecte miraculoase asupra organismului. Contribuie la mentinerea in
limite normale a hormonilor, favorizand totodata eliminarea kilogramelor
acumulate in timpul sarcinii.
Avocado
Are intr-adevar forma uterului uman. Uimitor, el protejeaza uterul.
Consumul lui contribuie la mentinerea sanatatii reproductive si la
preventia cancerului cervical. Continand acid folic, fructul de avocado
reduce riscul displaziei cervicale care poate degenera in cancer de col
uterin.
Foto: astafac.eu |
Si ce spuneti de faptul ca unui fruct de avocado ii sunt necesare 9 luni
de zile de la stadiul de floare pana la cel de fruct matur? Ce spuneti
de faptul ca in fiecare din alimentele enumerate mai sus se gasesc peste
14.000 de constituenti chimici fotolitici nutritivi, dintre care
stiinta moderna a studiat si numit doar 141?
Smochinele
Smochinele
Cresc in perechi (doua cate doua) si interiorul lor este plin de
seminte. Seamana cu organele genitale masculine si actioneaza benefic
asupra lor.
Foto: vreausaslabesc.info |
Unii cercetatori sunt de parere ca smochinele pot creste motilitatea
spermei barbatilor, combatand in schimb sterilitatea masculina.
Totodata, se crede ca smochinele, prin consumarea lor, pot creste
numarul de spermatozoizi si le pot prelungi durata de viata. In plus,
sunt o sursa grozava de potasiu, magneziu, fier si calciu. In islam,
smochinele sunt considerate un fruct al paradisului.
Cartofii dulci
Cartofii dulci
Au o infatisare similara pancreasului uman si echilibreaza indicele
glicemic in cazul bolnavilor de diabet. Spre deosebire de cartofii albi
care au un indice de 29, cartofii dulci au in indice de 17. La fel se
intampla si cu porumbul.
Faptul ca maslinele au o forma asemanatoare ovarelor poate fi mai mult decat o coincidenta. Maslinele participa la mentinerea sanatatii ovarelor si la buna lor functionare. Conform unor cercetari efectuate in Italia, grasimile sanatoase, vitaminele si mineralele care se gasesc in masline reduc considerabil riscul aparitiei cancerului ovarian si a celui la san. Consumul de masline previne si aparitia bolilor de inima.
Grepfruitul, portocalele si alte fructe citrice
Faptul ca maslinele au o forma asemanatoare ovarelor poate fi mai mult decat o coincidenta. Maslinele participa la mentinerea sanatatii ovarelor si la buna lor functionare. Conform unor cercetari efectuate in Italia, grasimile sanatoase, vitaminele si mineralele care se gasesc in masline reduc considerabil riscul aparitiei cancerului ovarian si a celui la san. Consumul de masline previne si aparitia bolilor de inima.
Grepfruitul, portocalele si alte fructe citrice
Au o infatisare similara glandelor mamare ale femeii, contribuind,
surprinzator sau nu, la mentinerea sanatatii sanilor si la o buna
circulatie a limfei la nivelul sanilor.
In plus, miracol al naturii sau pura coincidenta, cercetarile recente au
aratat ca grepfrut-ul contine si limonoide, un grup de fitonutrienti ce
contribuie la inhibarea celulelor canceroase ce pot aparea la nivelul
sanilor. Asadar, consumarea fructelor citrice poate preveni cancerul
mamar.
Moluste comestibile
Moluste comestibile
Ca forma si ca structura, molustele comestibile sunt asemanatoare testiculelor.
Foto: astafac.eu |
Ele au un efect benefic asupra organelor sexuale masculine gratie
continutului de zinc si de acid folic. Atat zincul, cat si acidul folic
pot contribui la imbunatatirea calitatii spermei la barbati.
Cepele
Cepele
Arata exact ca celulele trupului. Iar cercetarile moderne ne arata ca
ceapa are un efect important in curatarea si eliminarea toxinelor din
toate celulele trupului. Totodata, ceapa provoaca lacrimi care spala
straturile epiteliale ale ochiului.
Este bogata in vitamina C si B6, in fier, biotina, sodiu (un oligoelement important) si este renumita pentru rolul sau in mentinerea optima a imunitatii organismului. Bulbul de ceapa este protejat de mai multe straturi suprapuse pentru a proteja partile interioare de obiectele exterioare. La fel de protector actioneaza si atunci cand ne protejeaza sistemul imunitar de agresiunile externe.