Google a intrat accidental in retelele wi-fi private?

Pusa de multa vreme pe tapet si recunoscuta de compania amendata, intrarea in retelele wi-fi private (pur si simplu "accidental") in timpul realizarii hartilor Street View a fost intr-un final pedepsita. Deocamdata doar in Statele Unite. 
Compania californiana este buna de plata chiar daca suma nu este una "de speriat" pentru ea. Cele 7 milioane de dolari inseamna mult prea putin pentru distrugerea emailurilor, a parolelor si a altor detalii ale detinatorilor de retele wi-fi private.

"Utilizatorii de tehnologie au tot dreptul de a-si proteja datele personale de orice intruziune. Ce a facut Google este o amenintare la securitatea privata, legea pedepsindu-i pe cei care obtin informatii confidentiale fara permisiunea detinatorului", a spus Eric Schneiderman, din partea Curtii de Justitie a statului New York.

Google a intrat "accidental" in retelele wi-fi private intre 2008 si 2010, pe cand lucra la programul Street View. Pe langa amenda, compania este datoare cu scuze celor care au avut retelele violate, chiar daca, asa cum se spune intr-un comunicat oficial al companiei, "niciun angajat nu a consultat informatiile adunate accidental".

Author:

Facebook Comment