Jucători de fotbal care au o avere mare

Site-ul Goal.com a publicat lista anuală a celor mai înstăriţi jucători de fotbal din lume.

Cel mai bogat fotbalist rămâne David Beckham, care are o avere de peste 200 de milioane de euro. De curând, mijlocaşul englez a semnat un contract cu formaţia franceză PSG, însă îşi va dona tot salariul în scopuri caritabile.

Lionel Messi, cel mai bun fotbalist al lumii în ultimii patru ani, perioadă în care a cucerit de fiecare dată Balonul de Aur, ocupă locul secund în top, cu aproape 135 de milioane de euro în conturi. În acest sezon, argentinianul a marcat 39 de goluri în 25 de meciuri în prima ligă iberică.

Cristiano Ronaldo, marele său rival de la Real Madrid, îl urmează, cu 130 de milioane de euro. Cel mai scump fotbalist al lumii îi precede colegului său de echipă, brazilianul Kaka. Sud-americanul - de asemenea un fost câştigător al Balonului de Aur - are o avere de 75 de milioane de euro.

Ronaldinho, fotbalist care s-a întors în Brazilia după o carieră strălucitoare în Europa, ocupă locul 5 în top, cu 70 de milioane, la egalitate cu Samuel Eto'o, camerunezul cu care a făcut pereche în atacul formaţiei FC Barcelona şi care acum se bucură de un contract uriaş la gruparea rusă Anji Mahacikala.

Wayne Rooney are 60 de milioane de euro, atacantul de la Manchester United fiind puţin mai bogat decât Zlatan Ibrahimovici, care deţine 58 de milioane de euro.

Ultimele două poziţii sunt ocupate de Rivaldo (53 de milioane de euro), brazilianul care joacă şi astăzi, la 40 de ani, pentru formaţia braziliană Sao Caetano, şi de fundaşul Rio Ferdinand (52 de milioane).

Author:

Facebook Comment