Migdalele au proteine, uleiuri, vitamine si minerale

Migdalele dulci sunt indragiste peste tot in lume pentru gustul si larga lor folosinta. Continutul bogat in proteine, uleiuri, vitamine si minerale face din acestea un aliment ideal pentru copiii si adolescentii in crestere, pentru persoanele cu o viata agitata si stresanta, pentru persoanele aflate in convalescenta. Cantitatea mare de potasiu, calciu si magneziu hraneste inima si creierul si vine in ajutorul sistemului nervos, marind atentia, concentrarea, memoria si minimizeaza efectele stresului. Capacitatea lor de intarire a organismului este ideala pentru obtinerea unei vitalitati maxime la oamenii activi si sportivi, pentru stimularea rezistentei la cei care se simt obositi, extenuati si pentru sporirea energiei pe toate planurile. 
O mica istorie a migdalelor:
Inrudit cu piersica si pruna, migdalul dulce s-a nascut pe taramurile est-mediteraneene. Romanii cultivau migdali si mancau migdale sarate la masa, pentru a nu se imbata. Arabii le-au descoperit cand au cucerit Persia si le-au introdus in zone care acum sunt renumite pentru deserturile cu migdale, cum ar fi Sicilia si Spania. In secolul al XVI-lea, migdalele europene au devenit populare ca remediu pentru febra, tuse si pentru calculii renali. Intre timp, dragostea mogulilor musulmani pentru migdale a influentat si bucataria hindusa, iar traditia estica de a manca dulciuri cu migdale si de a bea lapte de migdale provine din aceste timpuri.
Laptele de migdale (migdale tocate amestecate cu apa) constituie un substitut delicios pentru laptele de vaca, avand efecte linistitoare si anti-inflamatorii in intregul organism. La nivelul aparatului digestiv, poate calma arsurile gastrice si indigestia, la nivelul aparatului respirator, poate linisti tusea aspra, iritanta, iar in sistemul urinar ajuta la ameliorarea iritatiilor si cistitei. Actiunea relaxanta a migdalelor ajuta la indepartarea tensiunii si spasmelor corpului si poate reduce efectele colicilor, flatulentei, tusei convulsive si durerilor menstruale. Trebuie avut in vedere sa nu se consume migdale necoapte, caci acestea contin compusi ce produc cianida hidrogenata, un gaz foarte otravitor. Uleiul proaspat presat din migdale dulci este un calmant al durerilor de toate felurile.

Author:

Facebook Comment