Plante care te scapa de transpiratie

Vara poate fi un adevărat chin pentru cei care suferă de hiperhidroză, transpirația excesivă ce afectează axilele, palmele și tălpile. Problema poate deveni cu adevărat jenantă, așa că învață și pune în practică toate metodele ce te ajută să o ții sub control.

Hiperhidroza axilară

Este extrem de neplăcută și creează disconfort atât fizic, cât și psihic. Cel mai des, transpirația excesivă apare în momentul expunerii la temperaturi ridicate, în perioada menopauzei, în caz de hipertiroidie, hipoglicemie sau în momentele cu stres și emotivitate crescută. Și în acest caz, plantele îți sunt de un real ajutor, iar dintre toate cele mai folosite și apreciate remedii rămân cele ce au la bază salvie și scoarță de stejar, ambele recunoscute pentru efectele lor antisudorifice.

CE E DE FĂCUT?

- Pentru combaterea  mirosului neplăcut, te ajută băile cu decoct din frunze de nuc. Pune în 2 l de apă 100 g de frunze uscate și fierbe-le timp de un sfert de oră. Toarnă apoi decoctul într-un lighean și fă băi locale.
- Prepară-ți ceai de salvie astfel: pune o lingură de plantă în 250 ml apă fiartă, lasă 15 minute la infuzat, apoi strecoară-l. Bea 2-3 căni pe zi.
- Fă băi locale sau generale cu decoct din coajă de stejar.

Hiperhidroza plantară

Îți transpiră mereu picioarele, indiferent de anotimp? Nu trebuie să neglijezi această problemă, căci poate deveni o adevărată amenințare pentru sănătatea picioarelor tale. Netratată, transpirația excesivă a tălpilor favorizează apariția și dezvoltarea bacteriilor și a micozelor și e însoțită de fiecare dată de un miros urât, ce apare din cauza descompunerii bacteriene. O igienă strictă te scapă de mirosul neplăcut și ține sub control transpirația: fă băi locale cu infuzii de plante capabile să îndepărteze mirosul, folosește sprayuri antiperspirante și aplică, înainte de a te încălța, atât pe picior, cât și în interiorul pantofului, puțină pudră de talc, căci absoarbe umezeala.  Încălțămintea comodă din piele și cât mai decupată e cea mai bună opțiune pentru perioada verii.

CE E DE FĂCUT?

- Fă băi locale cu ulei de levănțică: pune 2-3 picături de ulei în 5 l de apă și ține picioarele în acest amestec după fiecare duș.
- De fiecare dată când faci baie, dizolvă în apa din cadă un pumn de  sare de mare.
- Combină o linguriță de bicarbonat de sodiu cu 500 ml de apă și toarnă totul într-un recipient cu pulverizator. Folosește amestecul pentru a îndepărta mirosul neplăcut din încălțări.
- Fă băi locale cu infuzie din frunze de nuc.

Hiperhidroza palmară

Se manifestă prin transpirația excesivă a palmelor, în special în zilele caniculare, și deseori îi pune în situații jenante pe cei ce se confruntă cu această problemă. Pentru că principalul factor care declanșează transpirația palmelor e sistemul nervos, problema se amplifică în cazul persoanelor emotive.

CE E DE FĂCUT?

- Folosește o cremă antiperspirantă specială, în loc de una emolientă.
- Bea zilnic 2-3 căni de ceai de salvie.
- Spală-te cât mai des pe mâini cu un săpun cu sulf și usucă bine palmele, de fiecare dată.

Igiena corectă ține departe transpirația

Pe lângă tratamentele naturiste, e foarte important să păstrezi zona axilară netedă și curată prin igienă riguroasă și epilare regulată. Săpunurile cu glicerină asigură o bună hidratare a pielii, iar cele antibacteriene împiedică dezvoltarea micozelor și previn apariția lor. Alege stick-urile și roll-on-urile în favoarea spray-urilor. Sunt mai concentrate și oferă o protecție de durată, dar ai grijă să le aplici după duș, când pielea este curată și uscată. În caz contrar, efectul lor e mult diminuat. Evită îmbrăcămintea strâmtă, din materiale sintetice care favorizează producerea transpirației și mențin umezeala. Poartă haine lejere, din in şi bumbac.

Author:

Facebook Comment