Raceala si gripa dispare cu busuioc si cimbru

Raceala si gripa, însotite de tuse se trateaza cu succes cu ajutorul busuiocului. De asemenea, la trecerea de la un anotimp la altul, cand foarte multi dintre noi sunt lipsiti de energie vitala, sufleteasca si intelectuala, preparatele din busuioc: infuzia, decoctul, siropul, tinctura sau uleiul volatil sunt foarte eficiente în bolile de sezon de la gripe, bronsite pana la crizele de astm. Prin continutul bogat în vitamine (A si C în special), în minerale precum calciul si fierul, busuiocul are proprietati revigorante, antimicrobiene, antispastice si carminative. Un lucru mai putin stiut, terapia cu busuioc combate stresul si agitatia, specifice si bolilor de iarna.

Cimbrul dezinfecteaza caile respiratorii -
Bolnavii care sufera de bronsita, de astm sau de tuse seaca se vor simti mult mai bine daca vor bea cate doua cesti de infuzie pe zi. Dupa doua-trei zile de tratament, crizele de tuse se raresc, iar caile respiratorii se dezinfecteaza cu ajutorul uleiului volatil, prezent în compozitia plantei. Copiii care racesc usor trebuie sa bea cate 3 lingurite de infuzie, îndulcita cu miere, la un interval de doua ore. De asemenea, siropul de cimbru este foarte eficient în accesele de tuse. Bolnavul respira mai usor si crizele de tuse se raresc. Doza zilnica pentru adulti este de sase lingurite de sirop, diluate în ceai de tei sau de coada soricelului, consumate dupa mesele principale. Pentru copiii cu varste cuprinse între 8 si 14 ani sunt suficiente trei lingurite, una dupa fiecare masa.

Florile de salcam linistesc tusea -
Florile de salcam sunt un antitusiv eficient. Dintre substantele active importante, doi compusi specifici, robinina si acaclina, împreuna cu uleiul volatil calmeaza crizele puternice de tuse convulsiva. Se beau zilnic cate doua-trei cani de infuzie calduta, preparata din flori de salcam îndulcita cu miere poliflora sau cu miere de salcam, aceasta din urma avand si efecte emoliente.

Author:

Facebook Comment