Salvia trateaza natural amigdalitele

Durerile la înghiţit, senzaţia de usturime în gât, febra şi frisoanele sunt doar câteva dintre simptomele amigdalitei. Din ,,medicamentele”naturii, remediile din muşeţel şi salvie, administrate singure sau în paralel cu medicamente alopate, ajută la reducerea durerii de gât. Iată cum le poţi prepara pentru efecte maxime!

Salvie - Denumită popular şi iarba Sfântului Ioan sau jaleşul de grădină, salvia este recomandată de fitoterapeuţi pentru tratarea simptomelor amigdalitei. Preparatele din salvie fortifică organismul şi ajută la eliminarea mucozităţilor abundente de la nivelul aparatului respirator. Datorită uleiurilor volatile şi a celorlalte substanţe active din frunze, remediile au acţiune antibacteriană şi expectorantă.
-         Un bun tratament pentru durerile de gât este şi gargara cu infuzie concentrată de salvie. O prepari din 50 g de plantă la jumătate de litru de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute, după care strecoară infuzia şi fă gargară cu ea călduţă de 3-4 ori pe zi. Urmează tratamentul până la dispariţia simptomelor.
-          Pentru a trata febra şi frisoanele este indicată şi infuzia de salvie, pe care o prepari dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă fierbinte. Lasă 10-15 minute vasul acoperit, filtrează şi bea infuzia obţinută în mai multe reprize, după mesele pricipale.
-         Și amestecul dintre salvie şi alte plante aduce beneficii în cazul amigdalitei. Prepari ceaiul din 30 g salvie, 30 g podbal, 30 g pătlagină, 40 g coada calului, 20 g sunătoare, 30 g coada şoricelului şi 30 g muşeţel. Pune 3 linguriţe din acest amestec la 300 ml de apă clocotită, iar după ce strecori ceaiul bea 3 căni pe zi până la dispariţia simptomelor.
-         Un bun ,,calmant”pentru durerile de gât este şi apa de gură din salvie, pe care o poţi prepara şi în casă, dar pe care o găseşti şi în comerţ. Ea se preapară din şase frunze de salvie, jumătate de litru de apă şi un vârf de cuţit de sare. Toacă frunzele mărunt, dă apa cu sare într-un clocot şi adaugă frunzele. După ce a început să fiarbă amestecul, opreşte focul, lasă la răcit şi filtrează totul presând frunzele. Indicat este să faci gargară de două ori pe zi.

Author:

Facebook Comment