Uleiul de masline face matreata sa dispara

Pentru a scăpa de matreata trebuie utilizate şampoane ce conţin ketoconazol, zinc piritinonă, sulfură de seleniu sau octopirox, substanţe active împotriva ciupercii cauzatoare a dermatitei seboreice. Se recomandă spălatul pe cap de 2-3 ori pe săptămână.

Uleiul de măsline. E folosit pentru masarea uşoară a pielii capului, timp de 10 zile. Uleiul se aplică seara, înainte de somn, în timpul nopţii capul se acoperă cu o basma sau cu o căciulă şi se ţine până dimineaţa. Are un efect bun şi împotriva căderii părului.

Frunzele de nuc. Se prepară o infuzie din 50 g frunze mărunţite peste care se toarnă un litru de apă clocotită. Se strecoară, iar cu soluţia obţinută se udă bine părul, după ce în prealabil a fost spălat. Acest tratament diminuează mătreaţa, întăreşte rădăcina firului de păr, stimulează regenerarea lui şi îl ajută să capete reflexe brune.

Matreata este o manifestare a unei afecţiuni dermatologice, numită dermatita seboreică. Aceasta se datorează unui cumul de factori precum părul gras, prezenţa unei ciuperci, factori genetici. Ea apare la cei predispuşi, indiferent de cât de des s-ar spăla pe cap, şi astfel nu se poate considera că ar fi un semn al lipsei de igienă personală. Mătreaţa este o manifestare a unei afecţiuni dermatologice, numită dermatita seboreică. Aceasta se datorează unui cumul de factori precum părul gras, prezenţa unei ciuperci, factori genetici. Ea apare la cei predispuşi, indiferent de cât de des s-ar spăla pe cap, şi astfel nu se poate considera că ar fi un semn al lipsei de igienă personală.

Author:

Facebook Comment