YouTube Romania pentru compozitorii romani

Grupul Google pregateste lansarea YouTube Romania, asteptata cu mare interes de compozitorii romani, care urmeaza sa primeasca bani pentru videoclipurile incarcate pe acest site, in baza unui contract semnat, pe 6 martie, intre Google Ireland Limited si UCMR-ADA.
Organismul de gestiune a drepturilor de autor Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania - Asociatia pentru Drepturile de Autor (UCMR-ADA), care reprezinta pe teritoriul Romaniei 7.800-7.900 de compozitori si textieri de muzica, si-a informat membrii ca, pe 6 martie, a semnat cu Google Ireland Limited o "Autorizatie licenta neexclusiva de utilizare a operelor muzicale prin streaming oneros" pentru site-ul YouTube.

"Prin intermediul acestui contract, UCMR-ADA a obtinut pentru membrii sai dreptul de a colecta remuneratii, pentru utilizarile operelor muzicale pe internet, pe site-ul YouTube, prin streaming", se spune in anuntul UCMR-ADA.
"YouTube a devenit una dintre cele mai populare platforme de divertisment prin care oamenii pot interactiona, viziona si incarca continut video, inclusiv in Romania. Ne bucuram sa aducem noi servicii pentru utilizatorii si companiile din tara noastra, pentru a inlesni accesul la cat mai mult continut local, dar momentan nu avem mai multe detalii sa oferim", au declarat reprezentantii Google Romania.
Este de asteptat ca prin lansarea YouTube Romania publicul sa aiba acces mai usor la un continut localizat, insa cei interesati vor putea accesa in continuare varianta internationala a YouTube.

Author:

Facebook Comment