Analiza expresiei faciale cand cineva ne minte

Analiza expresiei faciale, a tonului vocii si a felului in care o persoana gesticuleaza in momentul in care are ceva de ascuns poate sa denote daca minte sau nu.
Cunoasterea acestor tehnicii derecunoastere a acestor semnale poate sa ajute in diferite situatii, fie ca este vorba despre un partener despre care banuiti ca ar fi infidel, fie ca este vorba despre situatii de la locul de munca in care cineva incearca sa va faca rau sau sa arunce vina pe dumneavoastra, mintind.
Pentru a va da seama daca sunteti mintiti sau daca cineva minte in legatura cu un anumit subiect, trebuie sa fiti atenti la o serie de lucruri din comportamentul acelei persoane care ar putea sa va ajute sa identificati care sunt declaratiile false.
1. Gesturi nepotrivite si asimetrice
In momentul in care cineva gesticuleaza cu mana sau arata cu degetul in alta directie decat cea in care priveste, in timpul unei discutii, dovedeste ca acea persoana ascunde ceva. Acest gest se petrece atunci cand persoana respectiva spune ceva dar gandeste altceva.
2. Raspunsurile mult prea rapide
Daca, in momentul unui interogatoriu sau chestionari, o persoana raspunde mult prea repede este posibil ca acea persoana sa fi intuit intrebarile care ii vor fi puse cu privire la un lucru pe care l-a facut, dar nu vrea sa recunoasca. In mod normal, in momentul in care nu stii ce intrebare iti va fi adresata, ai nevoie de un timp de gandire pentru raspunsul oferit.
3. Ezitarea
Pe de alta parte, nici raspunsurile date cu intarziere nu sunt decat un semn al minciunii. Daca cineva rapsunde cu intarziere la o intrebare cu privire la un lucru de care este sau nu vinovat inseamna ca incearca sa caute solutii pentru raspunsuri care l-ar putea scoate basma curata.
4. Privirea orientata in dreapta sus
Acest tip de comportament a fost catalogat drept un semn CLAR al munciunii de unii dintre cei mai de renume investigatori din lume. Denota faptul ca persoana interogata cauta raspunsuri false si ca subconstientul acesteia actioneaza instinctiv pentru a gasi minciuna potrivita.
5. Prezenta excesiva a detaliilor
Daca o persoana povesteste o intamplare dand foarte multe detalii de orice natura si nu mai degraba detalii cu privire la un anumit moment al acelei intamplari care poate fi catalogat drept punct culminant, inseamnca a are deja o serie de raspunsuri pregatite si ca incearca din rasputeri sa ascunda adevarul.
6. Blocaje in vorbire
In momentul in care o persoana se blocheaza automat si pare ca nu isi mai gaseste ideile in legatura cu un eveniment pe care il povesteste, incearca de fapt sa isi aduca aminte ce anume a mintit pentru ca ceea ce urmeaza sa spuna sa aiba sens.
Semnele prezentate mai sus nu garanteaza 100% ca persoana care da dovada de ele minte cu adevarat. Insa, in urma cercetarilor oamenilor de stiinta, cu cat sunt mai multe dintre ele prezente in comportamentul unei persoane suspecte ca ar minti, cu atat mai mult cresc sansele ca acea persoana sa minta cu adevarat.

Author:

Facebook Comment