Bolile psihice pot fi tratate numai cu credinta in Dumnezeu

Specialistii sustin ca persoanele care sufera de boli psihice se pot vindeca daca au credinta in Dumnezeu. Aceasta este concluzia unui studiu stiintific facut recent de cercetatorii americani.
Desi numarul ateilor este in crestere, credinta in Dumnezeu este considerata un leac pentru afectiunile psihice.

Studiul a fost facut la spitalul "McLean", din Belmont, statul american Massachusetts. El a presupus studierea a 159 de pacienti internati la unitatea de profil "Behavioral Health Partial Hospital".

Pacientii studiati au fost internati in unitatea sanitara respectiva doua saptamani. Evolutia starii lor de sanatate a fost diferita, in functie de atitudinea lor fata de Dumnezeu.

Mai exact, rezultatele tratamentului au fost mai bune in cazul celor credinciosi, spune doctorul David Rosmarin, de la Universitatea Harvard. El este de parere ca pacientii care cred in Dumnezeu cred si in tratamentul lor.

Asemenea pacienti sunt mai optimisti fata de tratamentul pe care il primesc si cred ca medicamentele ii ajuta sa isi revina, considera expertii in domeniul bolilor psihice.

Concluziile cercetarii au indicat o diferenta clara intre rezultatele terapeutice obtinute in cazul celor doua categorii de pacienti.

Christina Puchalski, specialista in domeniu, spune ca pacientii care se pot gandi si la altceva in afara propriei persoane se simt mai bine in general. Ea este de parere ca spiritualitatea nu inseamna neaparat religie, ci este credinta intr-o putere mai inalta, capacitatea de a te conecta cu ceva din afara propriei persoane.

Author:

Facebook Comment