Ciupercile foarte bune la gust

De mii de ani, ciupercile sunt apreciate de către oameni și sunt consumate cu plăcere pentru gustul inconfundabil.

Întăresc sistemul imunitar, te apără de cancer (potrivit unor studii recente) și sunt puternic antioxidante. Cu asemenea beneficii, nu este de mirare că se regăsesc în toate culturile lumii, sub diverse preparate. Supă, tocăniță sau la grătar, ciupercile dau gust bun oricărei mâncări, iar cei care țin dietă mulțumesc naturii pentru acest aliment.

Sursă excelentă de riboflavină, niacină și seleniu, ciupercile fortifică sistemul imunitar al organismului și protejează celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Ciupercile de cultură pot fi o alternativă la cele culese din păduri, care pot fi uşor confundate cu ciuperci otrăvitoare. Totuşi, ciupercile comestibile de pădure sunt mult mai gustoase, aşa că, la primele ieşiri în pădure, puteţi să apelaţi la ajutorul unui sătean care cunoaşte foarte bine deosebirea dintre cele bune şi cele dăunătoare organismului.
Sursă excelentă de riboflavină, niacină și seleniu, ciupercile fortifică sistemul imunitar al organismului și protejează celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Ciupercile de cultură pot fi o alternativă la cele culese din păduri, care pot fi uşor confundate cu ciuperci otrăvitoare. Totuşi, ciupercile comestibile de pădure sunt mult mai gustoase, aşa că, la primele ieşiri în pădure, puteţi să apelaţi la ajutorul unui sătean care cunoaşte foarte bine deosebirea dintre cele bune şi cele dăunătoare organismului.

Author:

Facebook Comment