Galaxia noastra este inconjurata de gauri negre?

Astronomii sustin ca galaxia noastra este inconjurata de o multime de gauri negre. Ei spun ca aceste structuri cosmice se formeaza mai usor decat se credea.

Oamenii de stiinta au ramas uimiti de o gaura neagra care a inghitit un corp ceresc urias de aproximativ 30 de ori mai mare decat planeta Jupiter. Ea se afla langa galaxia noastra, ceea ce ridica unele semne de intrebare in legatura cu siguranta Caii Lactee, scrie inquisitr.com.

Un grup format din doi cercetatori a descoperit o emisie neobisnuita de raze X in galaxia NGC 4845. Se pare ca acolo exista o gaura neagra care a inghitit un obiect cosmic de dimensiuni impresionante, avand aproximativ marimea planetei Jupiter. Pentru a ne face o idee, trebuie sa mentionam faptul ca Jupiter este mai mare de 1300 de ori decat Pamantul.

Alti doi cercetatori de la Universitatea din California, Santa Cruz, au publicat recent un articol care face referire la modul in care Calea Lactee, galaxia noastra, s-a format in urma combinarii cu alte galaxii. Doi specialisti in domeniu, Valeri Raskov si Piero Madau, sustin ca galaxia noastra este inconjurata de gauri negre de dimensiuni mai mici, numarul lor putand sa ajunga si la 2000.

Ei afirma ca gaurile negre se formeaza mai usor decat se credea pana acum. NASA, alaturi de agentia spatiala europeana (ESA), au reusit sa obtina chiar o imagine in care se vede cum o gaura neagra inghite o cantitate imensa de materie, ceea ce poate insemna un pericol mai mare pentru orice galaxie.

Author:

Facebook Comment